Mener Kristoff spolerte Boasson Hagens sjanse til topp tre-plassering

– Det var litt skuffende, sier sportssjef Douglas Ryder til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som femtemann over målstreken, så man Edvald Boasson Hagen uttrykke noen få sekunders frustrasjon.

– Presset ham mot gjerdet
I kamp med verdens beste spurtere på oppløpet i Amiens ble det også utkjempet en mini-duell helt inn ved gjerdet mellom Boasson Hagen og landsmann Alexander Kristoff. 

En duell som kostet Boasson Hagen en plass blant de tre beste, mener sportssjef Douglas Ryder i MTN-Qhubeka.

– Det var litt skuffende i dag. Han kunne blitt nummer tre hadde det ikke vært for at landsmannen (Kristoff) presset ham inn mot gjerdet. Men det er spurting. Alle kjemper om et toppresultat, sier Ryder til TV 2.

Boasson Hagen måtte stoppe i et lite sekund for ikke å kjøre rett i Kristoff på oppløpet, men den alltid sindige rudsbygdingen vil ikke legge noen skyld på landsmannen etter sin andre femteplass på like mange dager.

– Jeg fant Alex’ hjul og skulle forbi, men da var det ikke plass på høyresiden. Jeg trodde han var det beste hjulet (å følge). Han var rask, men det var ikke mulig å komme forbi på høyresiden, sier Boasson Hagen.

Ble Boasson Hagen hindret? Se video øverst på siden!

Det er uansett mye positivt å dra ut av de første dagene av Tour de France for Boasson Hagen. Laget virker å være fornøyde med innsatsen til nordmannen.

– Vi visste at vi hadde en mulighet for en seier på disse etappene. Han er tydelig sterk, sier Ryder.

God vinnersjanse for Boasson Hagen
Før onsdagens etappe var planen at MTN-Qhubeka skulle kjøre for Tyler Farrar i spurten. Et par velt og dårlige bein gjorde at Boasson Hagen tok over ansvaret som lagets kaptein.

En flat spurt er imidlertid ikke Boasson Hagens forse. Det som venter torsdag kan derimot se ut til å passe 28-åringen som hånd i sykkelhanske.

En forholdsvis flat etappe som avsluttes med 850 meter med sju prosents stigning i snitt, venter rytterne.

– Morgendagens etappe er en hvor vi virkelig ville gå for Edvald. Det er derfor vi ville at Tyler (Farrar) skulle har fokus i dag. Men Edvald er kjempesterk. Han blir bedre for hver dag som går. Morgendagens etappe vil også være en god etappe for Edvald.

– Topp tre? 

– Først!