<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet" id="ext-gen1415"> </span>Kristoff og Boasson Hagen blant de fem beste

Kristoff på fjerdeplass da Greipel vant

– Jeg kom meg ikke forbi Alex, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff var uhyre nære på den femte etappen i Tour de France, men nordmannens langspurt til målstreken i Amiens var akkurat litt for lang.

– Det var tungt
André Greipel seiret etter å ha kommet susende forbi Kristoff, Edvald Boasson Hagen og resten av spurtkanonene på de siste meterne. For Kristoff endte det med fjerdeplass – Boasson Hagen tok plassen bak.

– Jeg mistet mine to opptrekkere i en velt. Så jeg var helt alene. Det var tungt, sier Kristoff til TV 2.

Flere Katjusja-ryttere veltet på den såpeglatte asfalten drøyt 20 kilometer før mål og kom seg aldri tilbake i front for å hjelpe Kristoff.

– Jeg måtte ta meg frem og ta ganske mye vind de siste kilometerne for å komme i posisjon. Da kom jeg egentlig litt for langt frem. Men hadde jeg hatt en opptrekker, kunne det fort ha gått litt bedre, sier Kristoff.

Norsk duell ved gjerdet
Greipel vant etappen foran Peter Sagan og Mark Cavendish. Boasson Hagen tok sin andre femteplass på rad.

– Jeg hadde veldig bra hjelp av laget. Da de kom inn på slutten der, så gjorde de en kjempebra jobb. Så fant jeg Kristoffs hjul og skulle forbi, men da var det ikke plass på høyresiden, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Var det neste sånn at det ble en fight mellom dere to?

– Det var ikke fordi det var en fight, men det var fordi jeg trodde det var det beste hjulet. Han var rask, men det var ikke mulig å komme forbi på høyresiden.

Ble hindret av velt
MTN-Qhubeka-rytter Boasson Hagen synes det er oppløftende å være tilbake i seierskampen i en massespurt mot verdens raskeste syklister. Men det kunne fort blitt en spurt uten Boasson Hagen - han ble nemlig også hindret av velten som felte flere av Katjusja-rytterne.

– Det var en stygg krasj der som vi alle var involvert. Jeg surfet fint oppe på alle mann der. Det gikk bra for min del, sier Boasson Hagen.

– Hvilke utslag gjorde det på at du måtte bruke krefter på å komme deg opp igjen?

– Det er vanskelig å si. Jeg brukte en del krefter, men det var flere som gjorde det.

– Dere skulle egentlig kjøre for Farrar, hvorfor endret det seg?

– Han ble igjen lenger i krasjen enn det jeg gjorde. Han følte seg ikke så bra, fortsatte Boasson Hagen.

Slik var etappen: Les alt fra femte etappe her!

«Gorillaen»s andre
Etappeseier betyr nye poeng i kampen om den grønne poengtrøyen for Greipel. Kraftspurteren, som går under navnet «Gorillaen», har dermed to etappeseiere i årets Tour de France.

Fritt for dramatikk var det som forventet ikke på onsdagens etappe. Superspurteren Nacer Bouhanni måtte tidlig på etappen innse at Tour de France-eventyret er over. Franskmannen veltet allerede før tv-overføringen startet og måtte bryte rittet. Også Jack Bauer fra Cannondale-Garmin måtte bryte rittet på onsdagens etappe.