Dette er Lanciaen som egentlig er en Chrysler. Kostbar er den også. Faksimile fra finn.no
Dette er Lanciaen som egentlig er en Chrysler. Kostbar er den også. Faksimile fra finn.no

Egentlig en vanlig bil – men denne er super-sjelden

Og sjekk prisen!

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny, hvis du ser under Lancia på finn.no vil du se at det ligger en sjelden bil der, som heter Lancia Voyager.

Kan du si litt om den? Den koster nesten en million. Er ikke det veldig, veldig mye for en sånn bil? Hilsen Italia-frelst!

Benny svarer: 

 Hei Italia-frelst, godt å se at noen stikker innom hos Lancia på finn.no. Det er nok ikke det merket som har aller mest trafikk der.

Denne bilen som du har funnet, er virkelig sjeldne saker. Lancia er jo et nesten ikke-eksisterende merke i Norge, og jeg undrer meg litt over hvordan denne bilen har kommet inn til landet vårt.

Men for å starte med hva det er: Jo, dette er egentlig en Chrysler Voyager, en bil som i perioder har solgt riktig bra i Norge. Spesielt den gangen de kunne registreres med lite baksete og stort varerom, da kom de gunstig gjennom avgiftssystemet. Da det smutthullet ble borte, ble Voyager for dyr til å kunne hevde seg særlig godt her til lands.

Lancia-utgaven ble til da Fiat-konsernet ( som eier både Lancia og Chrysler) fikk for seg at det var en god ide å ta amerikanske biler og «gjøre dem om» til italienere. Det vil si i praksis: Å sette på dem andre merker. Det er mulig det var lurt hjemme i Italia der merkene har god standing, men i resten av Europa kan jeg ikke tenke meg at dette var noe sjakktrekk.

Se hele annonsen for bilen her:

Praktisk

Voyager har mange smarte interiørløsninger, her er den blant de beste bilene i klassen.
Voyager har mange smarte interiørløsninger, her er den blant de beste bilene i klassen.

Denne Lanciaen er et resultat av den strategien, og nå står den altså til salgs på Fjellhamar. Der tror jeg nok også den kan bli stående en stund, for det er nok ikke mange som er på utkikk etter en bil som dette.

Men for all del: Voyager har mange bra ting med seg. Dette er en stor og rommelig bil og sånn sett perfekt for familier som trenger mye plass. Det største problemet er nok ikke at den heter Lancia (selv om det ikke vil være bra for annenhåndsverdien), det største problemet er prisen. 959.000 kroner er nok godt i overkant av hva mange vil betale for en bil som dette. Du får tilsvarende konkurrenter flere hundre tusen kroner rimeligere, det er nok å nevne biler som VW Sharan og kommende, helt nye Ford Galaxy. Ja, til denne prisen er det faktisk også mange store SUV-er med sju seter å velge mellom.

Men for all del: Det er moro med biler som skiller seg litt ut, og den som kjøper denne til slutt, får helt garantert en bil som naboen ikke har maken til!

Kia Carens: Prisbombe for familien

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: