NEKTET: En skuffet Lionel Messi nektet å motta prisen som Copa Américas beste spiller. FOTO: JUAN MABROMATA /
NEKTET: En skuffet Lionel Messi nektet å motta prisen som Copa Américas beste spiller. FOTO: JUAN MABROMATA /

Messi kåret til turneringens spiller, men nektet å ta imot prisen

Da bestemte arrangøren seg for ikke å dele ut prisen i det hele tatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter Chiles Copa America-seier har heltene fra vertsnasjonen blitt hyllet i alle medier.

Selv om hjemmelaget leverte prestasjoner langt over manges forventninger, var det likevel ikke en chilener som skulle få prisen som turneringens beste spiller. 

Den skulle etter planen gå til tapende finalist Lionel Messi. En jury hadde allerede bestemt seg før finalen hvem som skulle få prisen som turneringens beste spiller.

Men da prisen skulle deles ut, var ikke Messi interessert i å hente den. Turneringsledelsen forsøkte å overtale argentineren, men da det ikke gikk bestemte de seg like gjerne for å la prisen for turneringens beste spiller stå åpen.

Om det var frykten for kritikk eller om det var skuffelsen for å ha tapt nok en finale som gjorde at Messi ikke ville ha prisen denne gang er ikke kjent.

Det var svært kontroversielt da Messi ble kåret til turneringens spiller under VM i Brasil i 2014. Etter mesterskapet gikk til og med den argentinske fotballegenden Diego Maradona ut og kritiserte valget.

– Jeg ville gitt Messi himmelen om det var mulig, men det er ikke rett at noen skal få prisen kun som en del av en markedsstrategi, sa Maradona den gang. Med henvisning til at 28-åringen hadde Adidas, mesterskapets hovedsponsor, som sin personlige sponsor.

Det begynner nærmest å bli en vane for Messi å forlate en finale med Argentina som tapende finalist. Foruten det tunge tapet i VM-finalen i fjor, har argentineren nå tapt tre Copa América-finaler med sitt fedreland. Den eneste turneringsoppturen kom da han var med å vinne OL i 2008.

Prisen for Copa Américas beste målvakt gikk til Chiles straffehelt Claudio Bravo, mens Eduardo Vargas ble turneringens toppscorer.