Boasson Hagen: – Det var fælt. Jeg så og hørte at de hadde det vondt

Edvald Boasson Hagen unngikk massevelten på mandagens Tour de France-etappe.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager nå!

Mur de Huy/Bergen (TV 2): Forhåndsfavoritt Joaquin Rodriguez innfridde og vant mandagens Tour de France-etappe, med avslutning opp sagnomsuste og fryktede Mur de Huy.

Spanjolen vant foran Chris Froome, mens Alexis Vuillermoz endte på 3. plass. Froome overtok dermed den gule ledertrøyen – ett fattig sekund foran Tony Martin.

Boasson Hagen unngikk velten

Det ble som ventet en forrykende avslutning på etappen. Tempoet ble skrudd markant opp på de siste kilometerne, og flere ryttere – inkludert Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff – ble som ventet hektet av.

Tidligere på etappen ble det dessverre dramatikk av en annen sort, da en forferdelig massevelt sendte flere ryttere rett ut av årets Tour.

Boasson Hagen var langt unna massevelten, var likevel preget av inntrykkene da han kom i mål.

– Det var fælt. Jeg så og hørte at de hadde det vondt. Når man kjører så fort som vi gjør blir det ekstra vondt. Jeg håper bare det går bra med de som var involvert, sier han til TV 2.

– Jeg var bak krasjen, heldigvis så langt bak at jeg ikke var involvert. Jeg klarte å bremse og slippe unna, forteller Boasson Hagen.

Se og følg alle etappene direkte i vårt nye livesenter!

Flere mann måtte bryte

Uhellet skjedde med vel 50 kilometer igjen da en FDJ-rytter fikk i asfalten på en flat og rett strekke. Velten dro med seg en rekke andre ryttere, som ble spredt rundt i veibanen og grøfta.

Flere ryttere ble også sendt rett inn i en lyktestolpe som sto i grøftekanten.

Flere profilerte navn som Tom Dumoulin, Simon Gerrans og William Bonnet måtte bryte på flekken, mens sammenlagtleder Fabian Cancellara også gikk rett i grøfta.

Omfanget av velten var såpass stor at arrangørene valgte å nøytralisere etappen for en stund, slik at skadene kunne pleies og rytterne fikk summe seg. De måtte også stoppe rittet, ettersom alle ambulansene og det medisinsk personellet var opptatte ved krasjstedet.

Boasson Hagen: – Hadde ikke krefter igjen

Håpet om norsk etappeseier på Mur de Huy var naturlig nok ikke store, ettersom bakken regnes som for brutal for både Kristoff og Boasson Hagen.

Det var likevel et håp om at Boasson Hagen kunne bite seg fast en stund.

Men opplendingen innrømmer at han egentlig var sjanseløs, og ble hektet av allerede i første stigning i Mur de Huy.

– Jeg var akkurat ikke med over. Jeg kunne kanskje kjempet for å komme meg opp igjen, men jeg hadde ikke krefter igjen. Bakken er brattere enn det jeg klarer. Det var bedre å spare krefter, sier Boasson Hagen.