PINGVIN: Slike pingvinunger ble funnet døde i Atlanterhavsparken i mai. Foto: Atlanterhavsparken
PINGVIN: Slike pingvinunger ble funnet døde i Atlanterhavsparken i mai. Foto: Atlanterhavsparken

Henlegger pingvin-saken

Politiet i Ålesund går inn for å henlegge den såkalte pingvin-saken i byen. Det er statsadvokaten som tar den endelige beslutningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire personer, to menn og to kvinner født i 1996 ble siktet for brudd på dyrevelferdsloven etter at tre pingvinkyllinger og ett egg ble meldt savnet fra Atlanterhavsparken i Ålesund i mai. De fire erkjente å ha vært innenfor gjerdet sammen med tre andre, men alle har hele tiden nektet for å ha tatt med seg pingviner fra området.

Ble funnet døde

Noen dager etter at de syv hadde trengt seg inn ble to av pingvinkyllingene funnet døde inne i to av reirkassene. Kyllingene kan ha blitt trampet i hjel av voksne pingviner. En pingvinkylling og et egg er ikke funnet.

Henlegger siktelsen

Politiinspektør Yngve Skovly ved Møre og Romsdal politidistrikt sier til TV 2 at saken er sendt til statsadvokaten med anbefaling av at siktelsen henlegges. –Saken ble sendt til statsadvokaten i forrige uke med anbefaling om at saken henlegges, sier Skovly. Politiet vil vurdere å gi en reaksjon på at de syv foretok en ulovlig inntrenging i parken, men også dette er usikkert. –Vi får ta en endelig vurdering om det skal bli noen reaksjon mot russen. Saken har fått stor oppmerksomhet og for noen av disse personene ble nok russetiden spolert, sier Skovly.