RASER: Skuespiller Jim Carrey har brukt et bilde av Alex (14), som har autisme, for å vise sin motstand mot mesling-vaksine. Alex har ingen ting med vaksinen og gjøre, og familien reagerer sterkt.  FOTO: AFP/FACEBOOK
RASER: Skuespiller Jim Carrey har brukt et bilde av Alex (14), som har autisme, for å vise sin motstand mot mesling-vaksine. Alex har ingen ting med vaksinen og gjøre, og familien reagerer sterkt. FOTO: AFP/FACEBOOK

FAMILIE RASER MOT SKUESPILLEREN:

Jim Carrey stjal bilde av autistiske Alex (14), og brukte det i anti-vaksinekamp

Skuespiller Jim Carrey brukte uskyldige Alex (14) i sin kamp mot tvangsvaksinering. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Familien til Alex Echols (14) raser nå mot skuespiller Jim Carrey som har brukt et bilde av Alex i sin kamp mot vaksiner. 

Stjal bilde

Carrey er vaksinemotstander, og har de siste dagene gått svært hardt ut mot myndighetene i California på sin Twitter-konto. Den amerikanske delstaten vil innføre tvangsvaksinering mot meslinger. 

Skuespilleren har beskrevet guvernøren i California som en korrupt fascist, og Carrey står fast på at han mener vaksinen er giftig og gir barn autisme. 

I én av Twitter-meldingene har Carrey brukt et bilde av Alex Echols (14) som har austisme. Han har ikke spurt familien om lov til å bruke bilde, og familien raser nå mot skuespilleren, som har brukt Alex' sykdom som argument i saken. 

I Twitter-meldingen skriver Carrey følgende:

«Én milliard betaler mange av ekspertenes meninger. Kan du kjøpes? Gift-frie vaksiner er ikke for mye forlangt».

I teksten brukte så Carrey et bilde av Alex. 

– Jim Carrey har en enormt mange følgere, og han misbruker bilde av sønnen min ved å knytte det til sin anti vaksinekampanje, sier moren til Alex, Karen Echols til Buzz Feed

Ingen sammenheng 

Sykdommen til Alex har ingen ting med vaksiner eller meslinger å gjøre. 14-åringen er født med tuberøs sklerose (TSC), som gir godartede svulster over hele kroppen. Mange barn med TSC får også autisme. 

Onsdag kveld ble bildet på Carreys Twitter-konto fjernet, etter at familien sendte inn klage til Twitter. Før det hadde moren Karen twitret til Carrey og bedt ham fjerne bildet. 

– Jeg blir kvalm av at en kjendis har brukt et bilde, som i utgangspunktet skal brukes for å informere om TSC, til å mobbe ham og min søster om vaksiner, skriver tanten til Alex, Elizabeth Welch på Instagram. 

Alex bor på institusjon, og foreldrene Karen og Jeremy er åpne om hans sykdom. De skriver om Alex på Facebook og i blogginnlegg for å spre kunnskap om sykdommen og mulige behandlinger.