Vil ha Boasson Hagen i gul trøye den første uken

MTN-Qhubeka og Edvald Boasson Hagen har lagt en plan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amsterdam (TV 2): Edvald Boasson Hagen ankom Nederland på mandag. Sammen med MTN-Qhubeka-sjef Douglas Ryder har nordmannen lagt en slagplan for den første Tour de France-uken.

Og målet til Boasson Hagen er klart: Han ønsker å kle på seg den gule ledertrøyen i løpet av den første uken i Tour de France. MTN-Qhubeka har hatt møter hvor den gule slagplanen er blitt diskutert.

Ryder mener det er veldig gode muligheter for å se nordmannen i den gjeveste av alle Tour de France-trøyer.

– Vi har en plan. Edvald er en stor del av den planen. Edvald har store mål for den første uken. Han har mulighet til å ta den gule trøyen. Kan du tro det? Det er helt utrolig, sier Ryder.

Har du Boasson Hagen på Tour-managerlaget ditt? Her kan du sette opp ditt eget drømmelag!

Boasson Hagen er uvanlig offensiv før det hele braker løs med prolog på lørdag.

– Vi har snakket om den gule trøyen, og det er absolutt en plan fra lagets side. Jeg har absolutt en plan selv, sier Boasson Hagen til TV 2 og utdyper:

– Det hadde vært kult å ta den gule trøyen. Da må jeg kjøre en bra prolog og ikke taper for mye tid. Så må jeg sitte bra foran når det blir sidevind. Det er absolutt en mulighet, sier Boasson Hagen, som tror han kan henge med de beste rytterne opp fryktede Mur de Huy på 3. etappe.

– Hva vil det bety for deg å sykle i gul trøye?

– Hvis det skulle skje vil det være utrolig stort. Det vil være det største jeg har opplevd i Tour de France. Jeg har muligheten, men det er høyt nivå og mye som skal klaffe, sier han.

Boasson Hagen tok "the double" i NM. Han tok gull på tempoen og gikk til topps i en dramatisk fellesstart. Det gjør at Ryder er sterk i troen før Tour de France. 

– Når kan vi se Edvald i gult?

– På dag fem, smiler Ryder og legger til:

– Han er mer inspirert enn jeg noen gang har sett ham.