Argentina smadret Paraguay

Argentina holdt lekestue med Paraguay da de tok seg til finale i Copa America.

Et argentinsk lag i storform fikk trolig Copa America-vertene fra Chile til å skjelve i buksene før finalen. Lionel Messi & co. ydmyket Paraguay med 6-1 i tirsdagens semifinale.

Se video med alle scoringene øverst i saken!

Lionel Messi bidro med tre målgivende pasninger, mens Manchester United-stjernen Ángel Di María scoret to ganger og serverte ett mål i storseieren.

Det var Di Marías United-kamerat Marcos Rojo som sendte argentinerne i føringen etter snaue kvarteret, og derfra så stjernelaget seg aldri tilbake.

Javier Pastore økte til 2-0 etter 26 minutter. Lucas Barrios ga Paraguay håp med 1-2-redusering like før pause, men i annen omgang var kampen raskt punktert. Di María scoret i det 47. og det 53. minuttet, det siste etter lekkert forarbeid av Barcelona-stjernen Messi.

Sergio Agüero økte ledelsen i 80. minutt, mens mannen som erstattet ham, Gonzalo Higuaín, fastsatte resultatet til 6-1 etter å ha vært på banen i drøye minuttet.

Argentina jakter sitt første Copa-trofé på 22 år i lørdagens finale mot Chile. Laget har tapt finaler mot Brasil i 2004 og 2007, mens vertsnasjonen er i finalen for første gang siden 1987. (©NTB)