Ørjan Nyland (24) har signert en fireårskontrakt til FC Ingolstadt, og har spilt sin siste kamp i Molde-trøyen.

Det bekrefter Molde i en pressemelding. Overgangen bekreftes også på den tyske klubbens hjemmeside. Ingolstadt vant og rykket opp fra 2. Bundesliga forrige sesong, og skal for første gang i historien spille på det øverste nivået i Tyskland.

Etter det TV 2 erfarer får Molde 2,5 millioner euro, rundt 22 millioner kroner, i overgangssum for Nyland.

Guttedrømmen

– Dette er jo guttedrømmen. Å få spille i en av de største ligaene i verden, er et mål for mange unge fotballspillere, sier Nyland i pressemeldingen.

TV 2 vet at Nyland landet i München i går sammen med agent Jim Solbakken. I dag ble altså avtalen offentliggjort, og nå er keeperen klar for et nytt eventyr.

Tirsdag avslørte Romsdals Budstikke at 24-åringen ikke trente med Molde verken mandag eller tirsdag. Den tyske klubben skal ha hatt keeperen i kikkerten en liten periode før klubben hentet ham.

– Interessen fra Ingolstadt ble kjent for meg tidligere i år, men ble konkret først den siste uken, og etter det har det gått fort! Jeg var også på besøk hos den tyske klubben en stund tilbake, og møtte da både trenere, ledere og spillere, forteller landslagskeeperen.

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk av den tyske klubben. Laget rykket opp sist sesong til Bundesliga. Ingolstadt er ikke en stor klubb, men stedet er veldig koselig. Både min samboer Tine og jeg ser nå frem til å etablere oss her sammen med vår sønn Oliver, fortsetter keeperen.

Keeperen hadde tysk på skolen og må nok friske dette opp når han nå tar fatt på utfordringen i Ingolstadt. 

Landslagskeeper til verdens mest krevende liga

Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen avslører at pågangen for å sikre landslagskeeperen har vært stor.

– Flere klubber har vært i bildet- men tyskerne var de som til slutt trakk det lengste strået, sier han i pressemeldingen.

Også Molde-trener Tor Ole Skullerud er glad for muligheten Nyland nå får.

– Dette er fantastisk mulighet for Ørjan. Å spille i Bundesliga er et kvalitetsstempel- og jeg håper Ørjan vil bli en suksess også der. Han har masse talent, er treningsvillig, og har fortsatt utviklingspotensiale. Han er en ledertype som alle lag vil sette pris på. Også for det norske landslaget er det positivt at vi har en keeper som spiller i en av verdens meste krevende ligaer, sier Skullerud.