SPARKEN: Nigel Pearson fikk sparken mandag. Nå skriver BBC at sønnens video der han og to andre Leicester-spillere hadde sexorgie på klubbens turné kan ha kostet ham jobben. Foto: Montasje/Scanpix.
SPARKEN: Nigel Pearson fikk sparken mandag. Nå skriver BBC at sønnens video der han og to andre Leicester-spillere hadde sexorgie på klubbens turné kan ha kostet ham jobben. Foto: Montasje/Scanpix.

Hevder Pearson fikk sparken etter sønnens sexorgie-video

Nigel Pearsons sønn fikk sparken i Leicester etter skandalevideo! Nå kan videoen ha kostet faren jobben.

Tirsdag kom nyheten om at Leicester sparker Nigel Pearson (51). Meldingen kom som et sjokk all den tid Pearson reddet klubben fra nedrykk med en solid innspurt i Premier League.

Begrunnelsen for avskjeden var at klubben og Pearson hadde forskjellig oppfatning om veien videre. Styret anerkjenner suksessen til manageren.

– Det har imidlertid stått klart for klubben at vi har fundamentalt ulike perspektiver. Beklageligvis tror ikke klubben at samarbeid mellom Nigel og styret lenger er mulig, skrev klubben

Sønnen kan ha kostet ham jobben

Nå kan BBC presentere en litt annen versjon på hvorfor 51-åringen fikk sparken.

Kanalen skriver at sparkingen kommer som et resultat av flere utenomsportslige episoder. Tidligere i sesongen skjelte Pearson ut en journalist og kalte ham for en struts etter hjemmekampen mot Chelsea. Se video av episoden til høyre i saken!

Cirka er halvannen måned før strutseepisoden tok Pearson kvelertak på en motspiller under kamp. Etter den situasjonen måtte Pearson forklare seg for klubbledelsen. Se video til høyre i saken.

Allerede etter de to episodene var forholdet anstrengt mellom Pearson og eierne Vichai og Aiyawatt Srivaddhanaprabha. Det hele skal ha toppet seg da 51-åringens sønn ble avbildet i en video er han og to andre Leicester-spillere misbrukte tre thailandske kvinner samtidig som de hadde samleie med dem på et hotellrom.

Fryktet for klubbens omdømme

Episoden skjedde på en klubbtur etter forrige Premier League-sesong. Leicesters thailandske eiere likte ikke videoen, og de tre spillerne ble sparket i etterkant av episoden. 

BBC skriver at den episoden var det som fikk begeret til å renne over for eierne, og at forholdet mellom Pearson og eierne brøt sammen etter dette. Eierne skal ha fryktet for klubbens omdømme etter episoden. Spesielt at episoden skjedde under klubbens turné i eiernes hjemland skal ha vært tungt for de religiøse eierne. 

– Det har åpenbart vært et utfordrende forhold mellom Pearson og styret over tid. Hvorfor ble han ikke sparket i februar? Men hans prestasjoner innen fotball var fantastisk i april og mai, skriver BBCs Pat Murphy.

– Det er klart at integritet og ydmykhet er viktige temaer. At noe slikt kan skje på en vennskapelig tur i hjemlandet deres må være vanskelig å akseptere, skriver Murphy videre.