MISSEKÅRING: Donald Trump poserer sammen med Erin Brady, som ble miss USA i 2013.  FOTO: JEFF BOTTARI
MISSEKÅRING: Donald Trump poserer sammen med Erin Brady, som ble miss USA i 2013.  FOTO: JEFF BOTTARI

Gigantsøksmål: Trump krever 500 millioner dollar fra TV-kanal

Donald Trump har saksøkt Univision for en halv milliard dollar etter at TV-kanalen kuttet samarbeidet med forretningsmannens missekåring.

Den spanskspråklige TV-kanalen bestemte i forrige uke at den ikke vil sende den Trump-eide missekåringen «Miss USA», som arrangeres 12. juli. Årsaken er den republikanske presidentkandidatens nedlatende karakteristikker av mexicanere.

Trump svarte umiddelbart at han vil ta Univision til retten, og tirsdag leverte han søksmålet der han krever 500 millioner dollar, snaut 4 milliarder kroner, fra kanalen.

I det 19 sider lange søksmålet beskylder eiendomsmogulen Univision for et dårlig skjult forsøk på å kvele hans ytringsfrihet til fordel for Hillary Clinton, som er favoritt til å bli demokratenes presidentkandidat.

Blant annet stemplet Trump mexicanske innvandrere som narkoforbrytere og voldtektsmenn da han offisielt kunngjorde sitt kandidatur 16. juni. Han har i ettertid nektet å trekke tilbake utsagnene.

– Ingenting av det jeg nevnte er annerledes enn det jeg har sagt i mange år. Det forekommer mye kriminalitet på høyt nivå i dette landet som følge av ukontrollert, ulovlig innvandring. (©NTB)