PROFFKONTRAKT: Snorre Strand Nilsen (18) har fått proffkontrakt med den engelske klubben Portsmouth. FOTO: PORTSMOUTHFC.CO.UK / PORTSMOUTHFC.CO.UK
PROFFKONTRAKT: Snorre Strand Nilsen (18) har fått proffkontrakt med den engelske klubben Portsmouth. FOTO: PORTSMOUTHFC.CO.UK / PORTSMOUTHFC.CO.UK

Sønnen til norsk OL-helt fikk proffkontrakt med engelsk klubb

Snorre Strand Nilsen (18) er klar for profflivet i Portsmouth.

Nordmannen Snorre Strand Nilsen (18) har fått proffkontrakt med den engelske klubben Portsmouth. Det bekrefter klubber på sin hjemmeside.

Strand Nilsen har vært akademispiller i klubben som nå ligger på nivå fire i det engelske ligasystemet. Nå har han signert en ettårskontrakt med klubben.

Sønnen til norsk toppalpinist

18-åringen er sønnen til den tidligere norske alpinisten og OL-helten Harald Christian Strand Nilsen. Alpinisten tok bronse i kombinasjon under OL på Lillehammer.

Akademitrener i Portsmouth Mark Kelly har troen på den unge norske spilleren.

– Snorre og Chad(en annen spiller som fikk proffkontrakt) har potensial til å vokse som fotballspiller og har forbedret seg mye i løpet av de siste årene, forteller trener til klubbens hjemmeside

– De var på lån i Bognor forrige sesong og fikk oppleve seniorfotball. Det kan være noe vi vil se på igjen. Men det er viktig at de jobber med spillerne her, så vi kan se hvordan de utvikler seg, fortsetter Kelly.

Drev med alpint, men satset på fotball

I et lengre intervju gjort med Portsmouth for fjorårssesongen avslørte 18-åringen at han hadde ambisjoner om å få proffkontrakt etter endt sesong. Det lyktes han med nå. Der snakket også unggutten om veien frem til Portsmouth.

– Jeg drev litt med alpint da jeg var yngre, men jeg satset aldri. Det var tidlig fotball som var min idrett og jeg begynte på Gjøvik/Lyn da jeg var fem år gammel. I 2012 gikk jeg til Raufoss og spilte der fram til jeg sommeren 2013 dro til Portsmouth og hadde seks uker med klubben i pre-season, sa Strand Nilsen til Venner av Portsmouth da.

Portsmouth var på midten av 2000-tallet en klubb i Premier League, men fikk økonomiske problemer i 2009-10-sesongen. Klubben ble da satt under administrasjon og ble trukket hele ni poeng. Det hele kulminerte i et nedrykk fra den øverste divisjonen.

Siden har klubben slitt stort og falt som en stein i det engelske ligasystemet. Nå ligger klubben på nivå fire bare fem år etter at klubben rykket ned Premier League.