Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Ti år brukte dere på å bryte meg ned, dag for dag. Selvfølelsen er borte, selvtillit vet jeg ikke lengre hva betyr, venner har jeg ikke i mils omkrets, dette sørget dere for.

Jeg er redd for å møte nye mennesker, for hva om de kjenner en av dere? Jeg tør ikke tenke på hva dere kan ha fortalt dem», skriver Bendik Hallstensen i et åpenhjertig innlegg publisert på TV2.no tirsdag morgen.

18-åringen beskriver hvordan han gjennom hele barne- og ungdomstiden ble mobbet for taleproblemer. Han forteller hvordan det utviklet seg videre til at han ble plaget, gjort narr av fryst ut av de andre elevene, og hvordan dette har påvirket ham.

«Den sosiale angsten har enda ikke sluppet taket. Å snakke med mennesker synes jeg er skummelt. For hva om de, som dere, skal le av måten jeg prater på?»

– Den tøffeste av alle

I løpet av de 12 timene Bendiks innlegg har ligget på TV 2s Facebook-sider har 18-åringen blitt overøst med positive tilbakemeldinger og kommentarer.

– Dette innlegget burde leses opp i alle klasserom, og på foreldremøter, skriver en.

– Bendik må helt klart være den tøffeste av alle, som tørr å stå fram å servere sannheten om den grusomme mobbinga som foregår i skolemiljøer rundt omkring i Norge!
Stå på, skriver en en annen.

Til TV 2 forteller Bendik at han også har fått mange meldinger privat.

– Det som går igjen er at det var tøft gjort, og at det er beundringsverdig. Det er veldig hyggelig å høre, sier han.

To fra gamleskolen

Folk i alle aldre har tatt kontakt. Noen av dem er voksne nå, men skriver at de har opplevd lignende ting da de var yngre.

– Det var skremmende akkurat når jeg hadde gjort det, men det er hyggelig å høre at det har hjulpet andre. Jeg har ikke fått en eneste negativ tilbakemelding.

18-åringen sier han har fått det langt bedre etter at han begynte på videregående skole, og at han ikke lenger er like ensom. Ingen av de han gikk på ungdomsskole eller barneskole med har tatt kontakt for å be om unnskyldning, men to har skrevet og sagt at det var tøft skrevet.

– Det synes jeg er hyggelig, sier Bendik.

– Målet mitt er nådd når dette blir snakket om.

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK