Dette er en herlig sommer-klassiker!

– Ser nesten ut som en karamellpudding ...

Klar for nostalgi-camping i sommer? Da kan dette være bilen for deg! Faksimile fra finn.no
Klar for nostalgi-camping i sommer? Da kan dette være bilen for deg! Faksimile fra finn.no

Den er like tysk som en bratwürst. Men likevel går tankene til California, Long Beach, surfebrett og solnedgang i Stillehavet, når man ser denne vakre og nostalgiske VW Transporteren som er utstyrt med Westfalia camperutrustning.

Det er liksom litt Beach Boys-stemning over det hele. i alle fall ved første øyekast.
Ser man litt nøyere på bildet over, er det snødekte fjell i bakgrunnen og vannet som skimtes holder vel neppe mer enn 12-13 grader heller, men pytt sann. Norge er jo et fint ferieland, uansett!

Neppe tilfeldig

Skolen er jo nå slutt og ferien står for døren for veldig mange. Hva passer vel da bedre enn en høvelig doning å dra på ferie med?

Slik tenkte nok Holger fra Mo i Rana også. Det er neppe tilfeldig at han la ut sin sjarmerende 1979-modell VW Transporter akkurat nå, på finn.no

Se hele annonsen og alle bildene her:

Som vi har skrevet om flere ganger tidligere her på Broom, så er VW Transporter en bil som har hatt en voldsom verdiøkning de siste årene. En Westfailia campingutgave trekker heller ikke noe ned – snarere tvert i mot.

Ser ut som en karamellpudding!

Det er ikke mange årene siden man kunne få disse i bytte mot et par kasser øl...

185.000 kroner er det man må betale for dette eksemplaret, som er importert fra USA. Bilen skal være frisk og rask med 2-liters original innsprøytingsmotor og svært lite rust. Dessuten er bremsene overhalt.

En annen litt spesiell detalj på denne bilen er de klassiske Fuchs-felgene fra Porsche, som her har nye dekk. Det gir sammen med den beige – og i utgangspunktet litt kjedelige fargen – og det hvite taket, et smakfullt og lekkert inntrykk. Den ser jo nesten ut som en karamellpudding med krem på toppen!

VW T2: Bil-legenden ble produsert i 56 år!

Cool og retro på samme tid

Bilen er en 1979-modell og er dermed veteran etter 30 års-regelen. Det gjør den billigere å eie. Dette er også siste årsmodellen av Transporter T2 som ble produsert i Tyskland. Den ble senere produsert i andre land, inntil for bare et par år siden.

Innredningen er i tidstypisk rutete stoff og er både kult og ikke så rent lite retro. Dessuten ser den ut til å være i fin og god stand innvendig også. Den har tross alt ikke gått mer enn snaut 100.000 kilometer på alle disse årene.

Det mekaniske er greit på disse bilene, men det er jæskelig trangt i motorrommet! Som på så mange andre er rusten den største fienden. Men campingbiler har det ofte litt lettere slik, da de ofte ikke brukes på vinterstid. Årene i USA har nok også vært gode for denne, med tanke på rust.

Her får VW-klassikerne nytt liv

Som hånd og hanske

Westfalia selger fortsatt nye deler til disse bilene. Alt fra gardiner, trekk, paneler og øvrig innredning, så det å holde denne klassikeren i ship shape-form en stund til skulle ikke by på de helt store problemene.

Westfalia begynte forresten å lage campingsett for ettermontering til Transporter allerede tidlig på 50-tallet. Siden har de fortsatt, fortsatt og fortsatt ...

Westfalia og VW Transporter hører liksom sammen, på samme måte som hånd og hanske, når det gjelder campingbiler.

Så om du er klar for en ferietur i super- nostalgisk bil, så bør du kjenne din besøkelsestid nå. Vi ser slett ikke bort fra at det er flere enn oss som faller for denne lekre "karamellpuddingen" som man attpåtil kan bo i. 

Tro det eller ei – denne VW-en er en Porsche!