Fagermo om Stabæk: – Tror ikke norsk fotball trenger dette

Odd-treneren mener det vil være synd om Stabæk vinner serien.

Stabæk er årets sensasjonslag i Tippeligaen og ligger på en sterk 2. plass tre poeng bak Rosenborg etter nesten halvspilt serie. Bob Bradley (57) har gjort en solid jobb med laget og har høstet mye ros for at laget nå er i toppstriden istedenfor nedrykksstriden.

Etter 1-1 kampen mot Lillestrøm søndag snakket Odd-trener Dag-Eilev Fagermo (48) om medaljejagende Stabæk som brukte hele åtte utlendinger mot Strømsgodset. Han savner flere lokale spillere i Stabæk-laget og mener at bruken av utenlandske spillere ikke gagner norsk fotball.

Selv brukte Odd-trenere kun to i sin kamp. Totalt har Stabæk elleve utlendinger i sin stall. Det samme antallet som de hadde i gullsesongen i 2008. Odd har tre i sin stall.

Se video øverst i saken!

– Håper Rosenborg vinner

– De har hentet veldig mange utlendinger som er gode. De har fått satt det sammen. Så jeg er imponert over spillerlogistikken. På en annen side så tror jeg ikke det er dette norsk fotball trenger, sa Fagermo etter kampen.

– Hvis norsk fotball skal bli bedre så trenger vi å utvikle norske fotballspillere, utdypet Odd-treneren.

Fagermo mener det vil være synd for norsk fotball om Stabæk blir seriemester. Selv ville han ikke være komfortabel med å bruke så mange utlendinger på sitt eget lag.

– Det er ikke noe filosofi for meg. Derfor så håper jeg ikke at de vinner heller for å være ærlig. Jeg håper heller at Rosenborg vinner da. Men det er bra arbeid og det har blitt et veldig bra fotballag. Da vil jeg heller bli nummer sju med fem/seks telemarkinger, forklarte Fagermo.

Samme innstilling som Nils Arne Eggen

TV 2s fotballekspert Mini forstår kritikken Odd-treneren gir Bærums-laget. 

– Nå er jeg ganske sikker på at de i Stabæk er glade for de åtte utlendingene som de hadde på banen sist serierunde. Jeg ser at det kanskje ikke er veien vi skal gå for å utvikle norsk fotball, sa Mini.

Mini mener Fagermo har samme ønske som en annen kjent norsk trenerlegende.

– Fagermo ønsker at vi skal få frem norsk fotball. Nils Arne Eggen hadde samme innstilling som Fagermo. Hvis vi snakket i garderoben om at vi ønsket å bli proff i utlandet så fikk vi en overhøvlking uten like av Nils Arne. Han var opptatt av norsk fotball og det ser ut som at Fagermo. Jeg skjønner hva han sier, men vi må også akseptere gode utenlandske spillere, fortsatte Mini, som poengterer at det kan være bra med utenlandske spillere:

– Så lenge vi henter spillere som går inn i førsteelleveren, så er det greit. Men å ha utlendinger sittende på benken gagner ikke norsk fotball.