En gammel Mercedes ML er ikke lengre så dyr i innkjøp, men kan koste deg mange penger allikevel.
En gammel Mercedes ML er ikke lengre så dyr i innkjøp, men kan koste deg mange penger allikevel.

Noen bruktbiler kan ta knekken på økonomien din

Dette er en slik bil.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Bilen vår har vært på EU-kontroll og det gikk ikke så bra. Nå må vi ha en ny og har sett på mange biler. Det vi kan bruke er på rundt 150.000 – 200.000 kroner.

Det vi har aller mest lyst på er en SUV, har sett mye på Mercedes ML., den virker så stor og trygg. Hva tror du er lurt? Burde vi heller kjøpe en mer fornuftig stasjonsvogn?

Benny svarer:

Hei! Jeg forstår godt at dere her lyst på en Mercedes ML. Den oppleves som romslig, komfortabel og trygg – samtidig som den vel fortsatt byr på en liten dose status.

For 200.000 kroner er jeg redd at du ender på 2004-modell eller eldre - altså første generasjon ML. Det vil igjen si i alle fall 10 år gammel bil og ofte med en kilometerstand på rundt 200.000.

Når vi i tillegg vet at kvaliteten på disse bilene helt klart kunne vært bedre, at de ofte har mye og avansert utstyr og at de er alt annet enn billige å reparere – så føler jeg litt for å løfte litt på den kjipe og moraliserende pekefingeren.

Les mer om Mercedes ML i vår bruktbilguide

Ikke innkjøpsprisen som er problemet

For dette er rett og slett en bil som kan, om man er litt uheldig, ta knekken på økonomien din – om jeg skal være ubehagelig ærlig.

Problemet med gamle statusbiler er ikke lenger innkjøpsprisen. Det er eventuell "uventet" påkost som ofte kan dukke opp som troll fra eske. Gjerne når man minst trenger det ...

Slik sett så er det nok mer "safe" å kjøpe en mer fornuftig stasjonsvogn som du selv kaller det, uten at jeg vet akkurat hva du legger i det begrepet.

Man får da som regel en langt nyere bil. Man får dermed også en bil med lavere kilometerstand og man får en bil med færre ting som kan gå i stykker og dermed et enklere og billigere bilhold. Selv om alminnelige biler også kan gå i stykker og koste penger, selvfølgelig. Det handler i stor grad om å redusere risikoen. 

Det er viktig, uansett hva du velger, å sjekke bilen nøye før kjøp. Teknisk tilstand, servicehistorikk, eierhistorikk etc.

Be gjerne om en tilstandsrapport eller en test av bilen også. Da får man mer oversikt over hva men faktisk kjøper.

Ønsker dere lykke til med valg av bil.

Sjekk ut helt nye Mercedes GLC her

Stort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: