Alfa Romeo har havnet i bakleksa de siste årene, nå er det endelig klart for en ny og viktig modell.  Giulia er først ute i det som skal bli en ny modelloffensiv.
Alfa Romeo har havnet i bakleksa de siste årene, nå er det endelig klart for en ny og viktig modell.  Giulia er først ute i det som skal bli en ny modelloffensiv.

Denne uken starter de comebacket 

Alfa Romeo har havnet skikkelig i bakleksa de siste årene.

Det er stille før stormen hos Alfa Romeo akkurat nå. Det italienske entusiastmerket har vært nede i en skikkelig bølgedal de siste årene. Eierselskapet Fiat har hatt fokus helt andre steder, og Alfa har vært sulteforet både på utviklingsbudsjetter og nye biler.

Dermed har modellutvalget blitt både tynt og gammelt, og Alfa har havnet skikkelig i bakleksa sammenlignet med merkene de gjerne vil konkurrere med.

Avdukes onsdag

Den siste, nye volummodellen deres kom helt tilbake i 2008, det var småbilen Mito. Derfor har mange gledet seg til uken vi nå er inne i. Onsdag skal nemlig Alfa Romeo avduke en helt ny modell, en modell som blir svært viktig for dem i årene framover.

Vi snakker det som i praksis blir oppfølgeren til lekre 159 som forsvant tilbake i 2011. En sedan på størrelse med Audi A4, BMW 3-serie og Mercedes C-klasse. Det er også disse bilene Alfa Romeo ønsker at deres nye Giulia skal klare å måle seg med.

Broom-Benny avduket den nye sportsbilen deres

Tatt snarveier

For Fiat Chrysler (som konsernet nå heter), er satsingen på Alfa Romeo svært viktig med tanke på lønnsomheten. Målet er at Alfa skal være et av premiummerkene i selskapet. Det betyr i praksis høyere marginer, samtidig som utviklingskostnadene kan fordeles rundt om på en rekke modeller.

Men veien dit kan nok fort bli lang. Alfa Romeo har tradisjonelt slitt med å nå ut til flere enn entusiastene, det har nok heller ikke hjulpet at Fiat i mange år har tatt snarveier underveis i utviklingen av bilmodellene. Giulia blir første prøvestein på om de vil lykkes bedre nå.

Alfa 159 eller Audi A4: Hvilken velger du?

Kommer med SUV

Produksjonen har blitt utsatt flere ganger, men skal etter planen starte i november. Så er det ventet lansering på de første markedene sent i 2015/rundt årsskiftet.

Neste år skal Alfa så starte produksjonen av det som blir deres første SUV. Den har foreløpig kodenavnet 949, og det er ventet lansering her tidlig i 2017. Senere det året kommer så en stor sedan som også blir svært viktig, den skal erstatte storbilen 166 som forsvant helt tilbake i 2007.

Se hvem som kommer med ny SUV-barsking

Alfa Romeo 159 ble faset ut i 2011, nå får den endelig en oppfølger.
Alfa Romeo 159 ble faset ut i 2011, nå får den endelig en oppfølger.

Denne kommer sannelig fra uventet hold