Kåret til verdens vakreste bil – men denne får du billig!

Grunnen til det er ikke så vanskelig å se ...

Å påstå at denne Jaguaren er rusten er absolutt ingen overdrivelse. Foto fra ebay.
Å påstå at denne Jaguaren er rusten er absolutt ingen overdrivelse. Foto fra ebay.

Den ligner ikke så rent lite på bilen til tegneseriefiguren Fred Flintstone. Men det er ikke den. Dette er er en langt mer eksklusiv variant.

Bilen på disse bildene er nemlig en som flere ganger har blitt kåret til verdens vakreste bil – nemlig en Jaguar E-Type. Attpå til en cabriolet, fra 1969.

Apropos cabriolet. Det er kanskje nettopp det at den er en cabriolet som nå må ta en stor del av skylden for den sørgelige forfatningen den ellers så vakre bilen er i.

Jaguar E-Type: Verdens vakreste bil

Fikk elektriske problemer i 1977

Det har seg nemlig slik at den eksklusive "rasekatten" fra England fikk noen problemer med det elektriske anlegget, noe som slett ikke er helt uvanlig på biler fra "tåkeholmen". Det skjedde i 1977. Altså for 38 år siden. Siden har den stått. Og dessverre, den har stått utendørs ...

Og som en eller annen klok person sa en gang: Ikke noe varer evig. Ei heller en allerede tilårskommen bilkalesje.

Vi nordboere lever ofte i den troen at biler i USA har det varmt, tørt og fint. Men kontinentet er stort og denne bilen er hjemmehørende i Missouri. forresten samme sted som Chuck Berry, Brad Pit og Tina Turner kommer fra.

Det er for så vidt godt og varmt der mye av året, men særlig i april, mai og juni kan det regne ganske mye.

En bil med ødelagt kalesje ut og regn, fuktighet og varme ... Nei, man behøver absolutt ikke å være rakettforsker for å forstå hvordan det ender etter  mange  år.

Jaguar E-Type: Åpenbaringen fra ungdommen

Var egentlig billig ...

Den rustne Jaguaren er nå lagt ut til salgs på den amerikanske auksjonssiden ebay.

Man skulle jo tro at bildene av den rustne bilen skremte livskiten av de fleste med vettet i noenlunde behold.

Men det ser faktisk ikke slik ut. Folk byr som gærninger på den råtne Jaguaren, hvor det absolutt ikke er noen vei utenom full restaurering.

Se hele annonsen og alle bildene her: 

Mange selgere tror at det skal selge er laget av "gull", men denne selgeren hadde åpenbart et edruelig forhold til hva E-Typen kunne være verdt.

3.000 dollar (ca. 25.000 kroner) var det han hadde som utroppris. Det må jo sies å være billig tross alt.

Denne Jaguaren finnes egentlig ikke:

Vi ønsker hell og lykke ...

Men det er vel all grunn til å tro at selgeren nå sitter hjemme ved kjøkkenbordet og gnir seg i hendene og flirer fornøyd i skjegget?

Så langt har nemlig over 20 håpefulle, forhåpentlig med sveiseapparat, lagt inn sine bud på den rustne Jaguaren og prisen har i skrivende mer enn femdoblet seg siden start og passert 20.000 dollar (ca.160.000 kroner). 

Nå er riktignok ikke 160.000 all verden for en slik bil, normalt sett. Men her må alt - og da mener vi absolutt ALT, tas fra grunnen av og helt inn til beinet.

Selger sier også i annonsen at bilen trenger total restaurering , at den er VELDIG rusten. Han oppfordrer folk til å se nøye på bildene i annonsen. Det skal han i alle fall ha.

På pluss-siden kan det nevnes at bilen, ifølge selger har originalt drivverk, "såkalt matching numbers", at den har de originale knock off-hjulene og at den skal være så godt som komplett.

Vi ønsker så klart lykke til med salget. Enda mer lykke ønskes til den som får vinnerbudet til slutt her. Vedkommende trenger det!

Denne bilen er også ganske rusten - men ble solgt til eventyr-pris