Norsk kvinne drept i Berlin – ble trolig funnet i en koffert

BERLIN (TV 2): En norsk kvinne i midten av 30-årene er drept i Berlin. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske kvinnen, som ble funnet drept den 13. juni, skal være fra Mandal. Dette skriver Lindesnes Avis

– Jeg fikk beskjed om at hun var drept i Berlin. Familien hennes ringte meg i går. Det er svært trist. Hun har reist som backpacker til Mexico, Guatemala og India. Nå ønsket hun å være i Berlin, sier en venn til avisen. 

Natt til lørdag bekreftet Utenriksdepartementet overfor TV 2 at en norsk kvinne er drept i Berlin.

– Det eneste vi vet er at en norsk kvinne i 30-årene er bekreftet drept i Berlin, sier kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet.

Hun bekrefter at kvinnen ble funnet død 13. juni. Familien får tilbud om konsulær bistand fra UD. Det var VG som først meldte UDs bekreftelse.

Fant død kvinne i koffert

GALLERI: Tyske medier skriver at drapet ble begått på dette galleriet. Innfelt er politiets bilde av kofferten som kvinnen ble funnet i. Tysk politi har foreløpig ikke bekreftet at det er den norske kvinnen som ble funnet i kofferten. FOTO: GUNHILD TINMANNSVIK/POLIZEI BERLIN / TV 2
GALLERI: Tyske medier skriver at drapet ble begått på dette galleriet. Innfelt er politiets bilde av kofferten som kvinnen ble funnet i. Tysk politi har foreløpig ikke bekreftet at det er den norske kvinnen som ble funnet i kofferten. FOTO: GUNHILD TINMANNSVIK/POLIZEI BERLIN / TV 2

De siste ukene har berlinere gått rundt i frykt, etter at en kvinne ble funnet død i en koffert i elva Spree i Treptower Park 13. juni. Det skriver avisen Bild

Denne kvinnen er ifølge avisen identifisert som nordmannen. Ifølge avisen skal kvinnen ha vært i Berlin siden mai.

UD kan ikke bekrefte at den drepte kvinnen er den samme som Bild skriver om.

Mistenkt chilener

En 38 år gammel chilener er nå mistenkt for drapet på kvinnen som ble funnet i kofferten. Chileneren skal ha drevet et kunstgalleri, og kvinnen skal være observert med mannen flere ganger. 

FUNNSTEDET: Dette bildet viser området hvor kvinnen i kofferten ble funnet.  FOTO: GUNHILD TINMANNSVIK / TV 2
FUNNSTEDET: Dette bildet viser området hvor kvinnen i kofferten ble funnet. FOTO: GUNHILD TINMANNSVIK / TV 2

Politiet bekrefter også at de mistenker chileneren for drapet. Nå frykter de at chileneren har flyktet til Sør-Amerika, og han er etterlyst internasjonalt.

FAR OG SØNN: Jens Hamann og sønnen Felix Hamann ble sjokkerte da de hørte at politiets teori om at kvinnen ble drept på galleriet i bydelen.  FOTO: GUNHILD TINMANNSVIK / TV 2
FAR OG SØNN: Jens Hamann og sønnen Felix Hamann ble sjokkerte da de hørte at politiets teori om at kvinnen ble drept på galleriet i bydelen. FOTO: GUNHILD TINMANNSVIK / TV 2

En annen mann ble denne uka pågrepet og siktet for å ha hindret politiets arbeid, men ble deretter løslatt igjen.

– Vi er sjokkerte

Politiet har søkt gjennom kunstgalleriet «Paradise Kulturraum» som mannen drev. Lokalavisen Berliner-Zeitung skriver at drapet skjedde på galleriet. 

TOGSTASJON: Politiets teori er at chileneren tok toget med kofferten til Treptower Park.  FOTO: GUNHILD TINMANNSVIK / TV 2
TOGSTASJON: Politiets teori er at chileneren tok toget med kofferten til Treptower Park. FOTO: GUNHILD TINMANNSVIK / TV 2

TV 2 var lørdag formiddag utenfor galleriet. Galleriet ligger i første etasje i en boligblokk i bydelen Wedding. Jens Hamann og sønnen Felix bor i området. Han forteller at Wedding tidligere har vært en fattig bydel, men at mange barnefamilier har bosatt seg i området de siste årene. 

– Det har vært en del sosiale problemer i bydelen, men jeg er sjokkert over at noe sånt kan skje rett ved barnehagen til barna, sier Hamann til TV 2.

Sett med koffert

Politiet gikk tidligere i juni ut med bilder av kofferten kvinnen ble funnet i. Inne i en svart koffert lå det en annen koffert, og det var i den innerste kofferten kvinnen ble funnet.

Et eldre ektepar fant kofferten i Treptower Park 13. juni. Kvinnen skal da ha vært død i flere dager.

Etter at politiet gikk ut med bilder av koffertene har de fått inn 60 tips. En person har forklart at han så den mistenkte chileneren sammen med en annen mann på vei mot en togstasjon. Han skal ha ha trillet en svart koffert. 

Politiets teori er derfor at han har tatt lokaltoget med kofferten til Treptower Park, der han forsøkte å kvitte seg med den i elva.