DREPT: Flere personer ble drept på stranden mens de lå i solsengene i badebyen Sousse. TV 2 har fått tillatelse til å bruke bildene. Foto: Instagram/Petr(chervonec)
DREPT: Flere personer ble drept på stranden mens de lå i solsengene i badebyen Sousse. TV 2 har fått tillatelse til å bruke bildene. Foto: Instagram/Petr(chervonec)

Petr tok sjokkbildene rett etter terrorangrepet i Sousse:
– Jeg så flere drepte på stranden

Russiske Petr forteller TV 2 at han var like i nærheten da uskyldige turister ble drept på stranden i Sousse, Tunisia. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Én av de som ble vitne til angrepet på to hoteller i byen Sousse i Tunisia var russiske Petr Chervonec.

Sjokkerte vitner

Kort tid etter angrepet la han ut bilder på Instagram som angivelige viser én av personene som ble drept, en eldre mann som ligger med ansiktet ned i sanden.

Petr var en av flere sjokkerte turister som ble vitne til angrepet i den populære badebyen.

TV 2 har snakket med Petr på telefon, som forteller at han er i trygghet på et nabohotellene. Han har gitt TV 2 tillatelse til å bruke bildene han la ut. 

– De skal ha gått til angrep på folk på stranden, fra en båt. Jeg så minst tre personer bli drept, en eldre mann og to eldre kvinner, forteller Petr. 

FØLG UTVIKLINGEN I TUNISIA I VÅRT LIVESENTER. 

Petr forteller at han ikke er skadd, men at det er fullstendig kaos på stranden og ved hotellet. Innenriksminister i Tunisia, Mohammed Ali Aroui har så langt bekreftet at minst 38 personer skal være drept. Mange av dem skal være utenlandske turister, deriblant tyskere, belgiere og briter. 

Petr forteller sier han mener å sett 6-7 personer som allerede var drept da han tok bildene på stranden. Like etter kom russeren seg i sikkerhet. 

Petr bor til vanlig i Moskva, men er nå selv på ferie i Tunisia. Til TV 2 forteller han at han ikke vet noe mer om hvem som står bak angrepet.