Cavani fikk fingeren i rumpen, så filmet Chile-spilleren på ham rødt kort

Tung dag for Uruguay-stjernen Edinson Cavani da Uruguay tapte Copa America-kvartfinalen mot Chile.

Chile-Uruguay 1-0

Uruguay var alt annet enn fornøyd med dommeren etter at de tapte 0-1 for Chile i Copa Americas kvartfinale natt til torsdag.

Verst gikk det utover stjernespissen Edinson Cavani.

Allerede da timen var spilt ble Cavani utvist på høyst tvilsomt vis.

PSG-spilleren fikk sitt andre gule for etter å ha hatt hånden oppe i Gonzalo Jaras ansikt, men det var alt annet enn uprovosert.

– Må ha sett det

Jara stakk en finger i rumpen på stjernespissen, og chileneren reagerte også meget teatralsk på uruguayanerens lille bevegelse med hånden. Dommeren var imidlertid ikke i tvil og sendt Cavani av banen.

– Vi har en bitter smak i munnen. Jeg har sett TV-bildene og fotografiene. Der ligger sannheten. Det var en provokasjon mot Cavani. Det kan være slik at dommeren ikke så det, men assistentdommeren må ha sett det, sier Uruguay-trener Oscar Tabarez.

Cavani har også sitt å tenke på utenfor banen.

Faren til stjernespilleren var nemlig tidligere i uken involvert i en bilulykke der en 19 år gammel motorsyklist omkom. Luis Cavani ble siden pågrepet av politiet.

Isla utnyttet sjansen

Etter Cavanis utvisning virket Uruguay å kunne styre kampen inn mot ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. De opptrådte disiplinert og slapp ikke til mange sjanser.

Men da målvakt Fernando Muslera ikke klarte å avverge et innlegg, åpnet det seg en mulighet for vertene.

Mauricio Isla dunket til og scoret kampens eneste mål til ekstatisk chilensk jubel.

Mer trøbbel

Verre for Chile ble det da dommer Sandro Meira Ricci valgte å gi Jorge Fucile sitt annet gule kort på overtid. Spillerne raste mot kamplederen, og til og med Uruguay-trener Óscar Tabárez tok turen inn på gressmatta for å gi beskjed om hva han synes om avgjørelsen.

Spillet ble stoppet i flere minutter, men Ricci sto fjellstøtt og viftet bort protestene.

Dermed er vertskapet Chile et langt steg nærmere å oppfylle drømmen om chilensk triumf for første gang i turneringens historie.