Svensk U21-spiller innrømmer: 
– Vi avtalte å ta det rolig

Sveriges EM-avansement sikret OL-deltakelse neste sommer. Nå vil Zlatan til Rio.

Med 1-1 ville både Portugal og Sverige gå videre fra gruppe B i U21-EM. Da Simon Tibbling utlignet minuttet før slutt, var det derfor ikke overraskende at de to lagene begynte å trille ball med særdeles lavt press.

Det hele gikk på bekostning av Italia, som til tross for seier mot England havnet på tredjeplass og dermed røk ut av mesterskapet. For italienerne sendte det minnene tilbake til 2004, da Sverige og Danmark – takket være et 2-2-resultat – kastet Italia ut av EM.

Innrømmer enighet

Svenske Victor Nilsson Lindelöf legger ikke skjul på at det i sluttminuttene ble gjort avtaler.

– De får si hva de vil, men de hadde gjort nøyaktig det samme. Jeg snakket med Bernardo Silva etter 1-1-målet og vi sa begge at vi skulle ta det rolig. Det ble også rolig spill de siste minuttene, men begge var videre og det var ingen god idé å ta sjanser, sier han ifølge Aftonbladet.

Situasjonen skaper reaksjoner i Italia, hvor blant annet storavisen La Gazzetta dello Sport skriver at «Sverige risikerer å bli mesterne av biscotto».

«Biscotto» er italiensk for «kjeks», men i idrettssammenheng brukes ordet som et begrep for forhåndsavgjorte kamper. 

Nyanser finnes det imidlertid også, med Corriere della Sera, som mener at Italia får skylde på seg selv, og La Repubblica, som påpeker at svenskene slo Italia i gruppespillets første oppgjør. 

Juventus-spiller Stefano Sturaro, som selv ble utvist mot Sverige, var imidlertid ikke i humør for forsoning.

«Hundene feirer på løvenes døde kropper og tror de har vunnet. Men løver forblir løver og hunder forblir hunder», skrev han ikke så altfor kryptisk på twitter etter kampen.

Zlatan åpner for OL-deltakelse

Med avansement sikret Sverige også deltakelse i Rio-OL neste sommer.

For å delta må spillerne være født etter 1.januar 1993. Det gis imidlertid plass til tre spillere over denne alderen.

Der kan Zlatan Ibrahimovic bli høyaktuell.

 – Jeg har aldri spilt i OL, så ja, det hadde så klart vært veldig gøy å være med til Rio de Janeiro. Men først må jeg få et konkret spørsmål fra laget. Kanskje de ikke synes det er plass til meg, sa Zlatan med sitt sedvanlige smil.

– I tillegg har PSG sitt å si. Det samme har fotballforbundet og Erik Hamrén. Det er mange som er med og bestemmer rundt meg, presiserte han, ifølge NTB.