Land Rover Defender har bare noen måneder igjen før det slutt - nå åpner snart salget av de siste spesialmodellene.
Land Rover Defender har bare noen måneder igjen før det slutt - nå åpner snart salget av de siste spesialmodellene.

Nå er det siste sjanse til å sikre seg denne bilen

30 eksemplarer kommer til Norge, kan kjøpes via nettet.

Det går lett inflasjon i å beskrive bilmodeller som legendariske, men for Land Rover Defenders del er det absolutt på sin plass.

Denne bilen har røtter helt tilbake til 1948, og Land Rover Series I. Dagens Defender er en helt annen bil enn opphavet, men Land Rover har vært flinke til å spille på historien og bevare familielikheten.

Men etter 67 år og over to millioner eksemplarer er det snart slutt. De siste bilene ruller ut av fabrikken i Solihull, England senere i år.

Bestilles via internett

Land Rover avslutter det hele med en liten bunke spesialmodeller kalt Defender Celebration. Den norske importøren har fått til sammen 30 biler. 

Det dreier seg om 10 eksemplarer av Defender Heritage Edition 110, og  20 eksemplarer av Defender Adventure Edition, disse fordeler seg på to 90 og 18 110.

Defender Celebration modellene kan forhåndsbestilles på nettet fra onsdag 1. juli kl 10
via importørens hjemmeside. 

Land Rover markerer  siste produksjonsår med tre såkalte 'Defender Celebration Series': De heter 'Heritage', 'Adventure' og 'Autobiography'. De to første kommer til Norge.
Land Rover markerer  siste produksjonsår med tre såkalte "Defender Celebration Series": De heter "Heritage", "Adventure" og "Autobiography". De to første kommer til Norge.

Her kan du lese mer om de tre spesialmodellene

Unik mulighet

– Med tanke på at spesialmodellene er så ettertraktet og produsert i et så lite opplag, er det sannsynlig at dette er den eneste måten å sikre seg en av de totalt 30 bilene som blir
tilgjengelig på det norske markedet. Det er en unik mulighet til å ta del i Land Rover Defenders historie, sier Nils-Henrik Holmen, Country Manager i Land Rover Norge.

Spesialmodellene markerer slutten på en lang epoke i Land Rover-historien. Ved å hylle det som har vært, flytter nå Land Rover blikket fremover mot en helt ny Defender-familie.

Eventyrlig tungkjørt: Les testen av Defender her

To utgaver

Heritage Edition er inspirert av de første Land Rover-modellene og blander nostalgisk design med moderne komfortdetaljer. Den kommer i den karakteristiske fargen Grasmere Green med hvitt tak som kontrast og klassisk grill med HUE 166-skrift, som en hyllest til registreringsnummeret på den aller første Land Roveren med kallenavnet ”Huey”.

Adventure Edition, som navnet antyder, er modellen for store eventyr i vanskelig terreng og retter seg mot Land Rover-kunder som elsker naturen og som kjenner seg igjen i Defenders ”kjør hvor som helst, gjør hva som helst”-holdning.

Modellen kommer med et massivt beskyttelsesdeksel for understellet og Goodyear MT/R-dekk, i tillegg til terrengegensiaper som lenge har kjennetegnet Defender. Unike dekaler og skinndetaljer gjør at Adventure Edition skiller seg ut blant de øvrige modellene.

Skummelt? Nei, her er det bare å gi gass!

Slik ser 'Adventure Edition' av Defender ut - dette er utgaven for de eventyrlystne som samtidig har lyst til å skille seg ut.
Slik ser "Adventure Edition" av Defender ut - dette er utgaven for de eventyrlystne som samtidig har lyst til å skille seg ut.

65 år gammel – men denne er helt ny!