Mistet faren timer før kampstart - her scorer han mot Rosenborg

«Mo» stod for kampens emosjonelle øyeblikk, men Tromsdalen-kapteinen kunne ikke hindre Rosenborg i å enkelt ta seg videre til kvartfinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-Tromsdalen 7-1

Molde-Kvik Halden 3-0

De store cupbombene var aldri i nærheten av å bli detonert i onsdagens første to cupkamper.

Rosenborg drepte det som var av spenning tidlig og tok seg lett forbi Tromsdalen fra nivå tre. Trønderne ga seg ikke før det stod 7-1 på scoringstavlen. Det sto 2-0 allerede etter seks minutter.

- Det blir forferdelig vanskelig for oss når vi får den starten, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til TV 2. 

- Men vi er veldig gode på stillingen 3-1, der får vi til mye av vårt eget spill.

RBK-treneren er enig i at TUIL var mer med i kampen like etter pause.

- Vi blir en mann mindre en periode når Liam Henderson må av, og der har vi en dårlig periode, ellers synes det godt at vi tar dette på alvor og det er veldig gøy å se noen av unggutta stå frem, sier Kåre Ingebrigtsen.

Molde hadde også full kontroll på sin motstander fra det tredje nivået, den gamle storheten Kvik Halden, og slår følge med trønderne til kvartfinalene etter en komfortabel 3-0-seier.

Pekte mot himmelen
Til tross for de voldsomme sifrene, vil kampen på Lerkendal likevel huskes for det ene Tromsdalen-målet.

Det stod nemlig Mohammed «Mo» Ahamed for - kapteinen som bare timer før kampstart fikk beskjed om at faren hadde gått bort. «Mo», som tidligere i år også mistet lillesøsteren Leyla, reduserte til 1-3, pekte mot himmelen og dediserte målet til sin avdøde far.

Det ble vanskelig å forberede seg til kamp, da han fikk beskjeden om at faren hadde gått bort.

- Jeg måtte gå noen runder med meg selv, men fikk god støtte fra trener og lagkamerater, sier han.

Og i samråd med familien tok han avgjørelsen om å spille kampen.

- Mamma ga meg streng beskjed om at pappa hadde ønsket at jeg spilte, og i ettertid er jeg glad for at jeg gjorde det. Det falt litt bort under kampen, men rett etter målet mitt var det bare en person jeg tenkte på, sier Mo. 

Se målet i videovinduet over!

Til stor hjelp var målet likevel ikke. Tromsdalen ble knust sønder og sammen av Rosenborg, som nå kan gjøre seg klare til kvartfinale.

Trønderne har ikke vunnet cupen siden 2003, men vil med 23-1 i målforskjell på de første fire kampene være sterke i troen på at cupgullet omsider kan vende tilbake igjen til Trondheim. 

Enkelt for Rosenborg
På Lerkendal valgte Kåre Ingebrigtsen å sette spillere som Pål-André Helland, Tobias Mikkelsen og Alexander Søderlund på benken fra start, men det så ikke ut til å svekke trønderne nevneverdig. 

Tomás Malec sendte Rosenborg i ledelsen før det var spilt to minutter, da et hjørnespark fra Mike Jensen endte opp med å treffe slovaken i beinet og trille i mål. En smule heldig, kanskje, men 2-0-målet drøye tre minutter senere var det ikke noe å utsette på.

Mikael Dorsin får god tid på venstrekanten, svinger et godt innlegg inn i feltet, og Riku Riski stanger ballen klokkerent i nettet fra syv meter. Seks minutter spilt, 2-0, og kampen var allerede så godt som over. 

Tromsdalen kom seg noe bedre med utover i den første omgangen, men gikk likevel til pause med 0-3 etter at Jensen, som ifølge TV 2-kommentator Kasper Wikestad er Tippeligaens beste spiller, snappet ballen fra gjestenes Tobias Vibe og la ballen presist i hjørnet fra 17 meter.

Vakker Helland-scoring etter ett minutt på banen
Gjestene, som i forrige runde tok seg forbi Bodø/Glimt med de spektakulære sifrene 6-2, var betydelig sprekere i begynnelsen av den andre omgangen og skapte fort en anelse av spenning i kampen.

Tor Martin Mienna fant «Mo» inne i feltet etter 51 minutter, og sistnevnte stanget inn 1-3-reduseringen.

Det var likevel ingen tvil om hvor seieren skulle ende opp.

Pål André Helland fikset 4-1 med et vakkert skudd fra hjørnet av 16-meteren, bare minuttet etter å ha blitt byttet inn, og Malec økte ikke lenge etterpå til 5-1 med sitt andre for dagen.

Tromsdalen gikk nå fullstendig opp i limingen. Et selvmål av Steffen Pedersen sørget for 1-6, og Helland økte til 7-1 fem minutter før slutt med et pent raid og påfølgende pen avslutning med venstrefoten.

Molde med full kontroll
Kvik Halden hadde tatt seg fjerde runde i cupen for første gang på 78 år, men laget fra nivå tre var aldri i nærheten av å ta seg videre til kvartfinalene.

Molde sparte flere av sine antatt beste fra start, men ledet likevel 2-0 før det var spilt 25 minutter.

Først var det Ola Kamara som plukket opp en stuss fra Tommy Høiland og satte ballen pent mellom bena på Halden-målvakt Joachim Heier etter 11 minutter.

11 minutter senere var det Kamara sin tur til å spille gjennom Høiland inne i feltet, og spissen ble deretter ble lagt i bakken på ureglementert vis. Straffesparket tok han selv, og med 2-0 etter halvspilt første omgang var spenningen så godt som borte.

3-0 sørget Ole A. Strømsborg for da han etter 65 minutter stanget et innlegg fra Agnaldo i eget nett, og det resultatet stod seg kampen ut.