FORTELLER OM SORGEN: – Vi håpet til det siste at hun skulle finnes i live. Håpet var virkelig det siste vi mistet, forteller Lisas familie i et intervju med avisen Skaraborgs Allehanda. Foto: Thomas Johansson/TT/NTB scanpix, politiet
FORTELLER OM SORGEN: – Vi håpet til det siste at hun skulle finnes i live. Håpet var virkelig det siste vi mistet, forteller Lisas familie i et intervju med avisen Skaraborgs Allehanda. Foto: Thomas Johansson/TT/NTB scanpix, politiet

«Klem barna deres ofte og mye. Man vet aldri når det er for sent»

For første gang forteller familien til drepte Lisa Holm (17) om tapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lisa elsket eventyr og reise. Hun var nysgjerrig på verden.

– Hun elsket å reise, det var det beste hun visste! Hun hadde et verdenskart på rommet der hun satte nåler på stedene hun hadde besøkt. Da hun var liten, lurte hun på om hun også kunne sette en nål der pappaen hennes hadde vært, om det innebar at hun faktisk også hadde reist dit, sier mammaen og familien til avisen Skaraborgs Allehanda.

Ett intervju

Familien har blitt kontaktet av flere medier og har opplevd det som svært ubehagelig. De opplyser at de ikke vil medvirke i andre artikler enn i den ene saken i Skaraborgs Allehanda. De snakker med avisen for å takke for det enorme engasjementet folk har vist i saken.

Lisa Holm jobbet på kafeen Kinnekulle i Blomberg og skulle kjøre hjem til Skövde på mopeden sin tidlig på kvelden 7. juni. Men Lisa kom ikke hjem. Et stort søk ble satt i gang. Fem dager senere ble hun funnet drept.

To litauiske brødre er siktet for å ha drept jenta. En kvinne er siktet for å ha skjult en alvorlig kriminell handling.

Ville reise ut

Familien forteller at det oppleves som å leve i et mareritt. Alt føles meningsløst. Likevel prøver de å finne lyspunkter i tilværelsen. For Lisas skyld.

– Hun ville aldri at vi bare skulle sitte her. Hun siktet alltid framover, det vil hun at vi også gjør, sier familien til Skaraborgs Allehanda.

De viser fram bilder av ei vakker jente som ler inn i kamera. Hun var dyktig og ambisiøs og hadde planer om å kombinere eventyr og utdanning.

– Hun ville flytte til Australia, et av de landene hun har besøkt og som hun likte så godt, og studere arkitektur der.

– Gi ungene en klem

Familien vil opprette et fond eller en stiftelse i Lisas navn så de kan dele ut penger til organisasjoner som Missing People. 

Midt i den bunnløse sorgen takker familien for det store engasjementet og medfølelsen svært mange mennesker har vist i den tragiske saken. De kommer også med et råd til andre foreldre:

– Klem barna deres ofte og mye! Man vet aldri når det er for sent.

Lisa begraves 7. juli.