SMART-KONDOMER: Tre britiske tenåringer står bak kondomene som endrer farge hvis personen som bruker dem har en kjønnssykdom.
SMART-KONDOMER: Tre britiske tenåringer står bak kondomene som endrer farge hvis personen som bruker dem har en kjønnssykdom. Foto: Getty

Nå kommer kondomet som skifter farge hvis
du har en kjønnssykdom

Ungdomsskoleelever står bak de nye smartkondomene som skal ta verden med storm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er en kjent sak at kondomer beskytter mot kjønnssykdommer, men nå kan de i tillegg oppdage både syfilis og klamydia. 

Det skriver The Independent.

Bak den nye oppfinnelsen står tre ungdomsskoleelever fra Isaac Newton Academy i Essex i England, Daanyaal Ali (14), Muaz Nawaz (13) og Chirag Shah (14).

Trioen har nå vunnet prisen TeenTech for årets beste helseoppfinnelse, og premien er 12.000 kroner og en tur til Buckingham Palace. 

Oppdager infeksjoner

Ali, Nawaz og Shah har laget kondomet S.T.EYE, og har en innebygget indikator som oppdager infeksjoner som for eksempel syfilis og klamydia. 

Kommer kondomet i kontakt med disse bakteriene, skifter det farge.

De tre forteller at de har laget kondomet for å hjelpe andre med å beskytte seg mot kjønnssykdommer - uten å måtte involvere helsepersonell. 

– Vi ville lage noe som gjør det mulig å oppdage skadelige kjønnssykdommer på en tryggere måte enn før, slik at folk kan ta affære hjemme i sitt private hjem, i stedet for å måtte gå til legen, sier Daanyaal Ali til nettstedet.