USA-stjerne: – Ga gult kort til de spillerne hun visste var i faresonen

Slo Colombia i åttedelsfinalen. Når venter Kina for de amerikanske jentene, som må klare seg uten to av sine aller beste spillere.

UT MOT DOMMEREN: Abby Wambach tror dommeren ga gult kort til vilje til de hun visste var i faresonen.

Edmonton, Canada (NTB-Reuters): Scoringer av Alex Morgan og Carli Lloyd sørget for at de amerikanske kvinnene tok seg videre til VM-kvartfinalen da de slo Colombia 2-0 mandag.

USA møter Kina i kvartfinalen i Ottawa førstkommende fredag, og i den kampen må amerikanerne klare seg uten Megan Rapinoe og Lauren Holiday.

De to stjernespillerne må stå over kampen etter å ha pådratt seg hvert sitt gule kort mot Colombia, noe som betyr at de står bokført med to gule kor så langt i mesterskapet.

– Jeg vet ikke hvorfor de fikk gult kort. Det virket som hun (dommeren) med vilje ga kortet til de spillerne hun viste var i faresonen, sa USAs Abby Wambach etter kampen.

Kampen mot Colombia kunne vippet begge veier helt til Morgan ble felt innenfor 16-meteren av Colombia-målvakt Catalina Perez like etter pause. Sistnevnte fikk rødt kort, men Abby Wambach klarte ikke å omsette straffesparket i scoring.

Likevel ble utvisningen avgjørende da keeperreserve Stefany Castano ikke klarte å redde en avslutning av Morgan fra skrått hold ved nærmeste stolpe i det 53. minutt.

Knapt kvarteret senere doblet Lloyd ledelsen fra krittmerket etter at Megan Rapinoe ble felt.

Med kun ti spillere maktet Colombia aldri å komme tilbake i kampen.