<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet" id="ext-gen1816"> </span>Bjørgen til TV 2: – Jeg er ikke ferdig som skiløper!

Marit Bjørgen er gravid

Langrennsdronningen venter barn i desember.

Marit Bjørgen (35) er gravid.

På et pressetreff i Hemsedal på tirsdag annonserte Bjørgen at hun sammen med samboeren Fred Børre Lundberg venter barn i desember.

– Jeg har en bombe å slippe til dere her i Hemsedal. Jeg er gravid, og skal bli mor i desember, sa Bjørgen til stormende jubel fra resten av kvinnelandslaget.

Bjørgen til TV 2: – Jeg er ikke ferdig som skiløper
Etter VM i Falun kom meldingen om at Bjørgen hadde bestemt seg for å fortsette som skiløper på toppnivå.

Etter pressetreffet i Hemsedal sier 35-åringen til TV 2 at de planene fortsatt står ved lag.

– Jeg er ikke ferdig som skiløper, og jeg har en plan om å komme tilbake. Målet er VM i Lahti, sier Bjørgen.

– Var dette planlagt?

– Det var vel litt planlagt, men jeg, eller vi, hadde jo ingen garanti for at det kom til å skje. Men nå gikk det jo bra og jeg skal bli mor i desember. Så da ser det dårlig ut med Tour de Ski, humrer tidenes mestvinnende norske kvinnelige skiløper.

Se intervju med Marit Bjørgen i videovinduet øverst.

– Det lå i bakhodet
Hun innrømmer at hun allerede i februar, da hun bestemte seg for ikke å legge opp, hadde tanker om at hun sammen med Lundberg ville prøve å bli gravid.

– Ja, det lå i bakhodet at det kunne bli et lite opphold i vinter, smiler Bjørgen før hun fortsetter:

– Jeg har vært i veldig fin form og jeg har fått trent veldig bra i mai og juni. Jeg vil være med laget så lenge det går og så lenge jeg klarer å henge på de andre. Det er litt begrensinger på hvor mye og hvor hardt man kan trene når man er gravid. Det finnes ingen fasit, men jeg har fått litt begrensninger. Målet er at jeg skal være med på samlingene i august og september.

– Kan ikke bare tenke på meg selv
– Hvordan løser du ellers denne situasjonen?

– Vi har diskutert det hjemme, og jeg har en mann som har lyst til å stille opp. Jeg kan ikke bare pakke sekken og tenke på meg selv, det blir en del annet å tenke på. Det blir en ny hverdag, men det gleder jeg meg til, sier Bjørgen.

– Jeg har sett Liv Grete (Skjelbred, journ anm.) og flere i skiskyting fått barn og kommet tilbake, så det er i alle fall mulig. Det er mange som påstår at man blir sterkere året etter at man har født. Det kan også være positivt at man får tankene over på andre ting, selv om akkurat det ikke har vært et problem for meg, legger hun til.

– Hvem blir de farligste i skisporet den kommende sesongen når ikke du er der?

– Jeg tror Therese blir veldig sterk. Så håper jeg Kowalczyk kommer tilbake og viser hva hun er god for, og at Charlotte Kalla også er der oppe.

Johaug: – Det er så koselig!
Therese Johaug strålte nesten like bredt som Bjørgen selv, da lagvenninnen offentliggjorde nyheten tirsdag.

– Jeg har visst om det nesten like lenge som hun har visst om det, ler Johaug.

– Jeg er utrolig glad på Marits vegne. Det er så koselig! Det blir veldig rart ikke å ha med Marit til vinteren, men jeg håper hun har en såpass fin form og at ungen er så snill at hun er med i Lahti, fortsetter hun.