SJEFEN SJØL: Venstre-leder Trine Skei Grande oppsummerte våren på Mesh i Oslo tirsdag. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix
SJEFEN SJØL: Venstre-leder Trine Skei Grande oppsummerte våren på Mesh i Oslo tirsdag. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix

Søndagsåpent: Venstre står fast på at kommunene skal bestemme selv

Til tross for massiv søndagsåpent-motstand, står Venstre-leder Trine Skei Grande på sitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Venstre som kan skaffe regjeringen flertall for søndagsåpne butikker. Men motstanden er stor i folket. 

Kort tid før høringsfristen går ut den 30. juni, har over 4000 personer sagt sin mening. Mange er negative. 

– Nå håper jeg at regjeringen inviterer oss til samtaler så vi får sett på dette, men det er klart at vi lar oss berøre av høringen og tilbakemeldingen vi har fått fra organisasjonen, sier Trine Skei Grande (V) til TV 2.

Håper Venstre snur

Mens regjeringen med Høyre og Frp går inn for søndagsåpne butikker i forslaget som er ute på høring, vil Venstre ha en mellomløsning der det blir opp til kommunene selv om butikker får holde åpent søndager. 

Men motstanderne er også skeptiske til denne løsningen. 

Inger Rosenfeld, gründer av ostebutikken Den blinde ku og lokalpolitiker for nettopp Venstre, vil at partiet hennes skal si blankt nei, og ikke gi valget til kommunene. 

– Det er jo i god Venstre-ånd at beslutningen skal flyttes ned til kommunene, men akkurat i den saken her så håper jeg at argumentene har kommet såpass sterkt frem at også Venstre snur på det, altså, sier Rosenfeld til TV 2. 

Vil at kommunene bestemmer uansett

Men etter den halvårlige sommerpressekonferansen gjorde Venstre-leder Trine Skei Grande det klart for TV 2 at hun ikke ser på det som aktuelt å snu. 

– Vi mener at kommunene må få mer makt, og vi har stor tiltro til Venstre sine lokale folkevalgte, sier Trine Skei Grande (V) til TV 2. 

Hun legger til grunn at lokalpolitikerne selv ser an stemningen for søndagsåpent og beslutter deretter. 

– Hvis kommunepolitikerne fra Venstre sier at det ikke blir åpning, blir det ikke åpning med Venstres modell heller, legger hun til.