I dag får Ubaydullah Hussain dommen 

Islamisten er tiltalt for å ha oppfordret til terror og for å ha kommet med trusler og hatefulle ytringer.

Ubaydullah Hussain under ankebehandlingen av to straffesaker i Borgarting Lagmannsrett tirsdag.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Ubaydullah Hussain under ankebehandlingen av to straffesaker i Borgarting Lagmannsrett tirsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Mandag faller dom i ankesaken mot islamisten Ubaydullah Hussain. Han er tiltalt for å ha oppfordret til terror og for å ha kommet med trusler og hatefulle ytringer.

Påtalemyndigheten har slått sammen to saker i anken som denne måneden har vært oppe til behandling i Borgarting lagmannsrett.

I oktober i fjor ble Ubaydullah Hussain frikjent i Oslo tingrett for flere ganger å ha oppfordret til terror ved å hylle flere terrorister og terrorhandlinger. Disse ytringene ble kjent via Facebook. Påtalemyndigheten er på sin side ikke enig i tingrettens vurderinger og har anket frifinnelsen.

Saken regnes som prinsipielt viktig, og den vil trolig gå helt til Høyesterett før den blir endelig avgjort.

I en separat sak ble Hussain i februar i fjor dømt til 120 dagers fengsel for trusler mot norske jøder, mot FFI-forsker Brynjar Lia og mot to journalister. Han ble samtidig frikjent for hatefulle ytringer på Facebook. I denne saken har påtalemyndigheten anket både straffeutmålingen og frifinnelsen.

Hussain har nektet straffskyld. Han nektet også å forklare seg i ankesaken.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2