LETER: Store politistyrker jakter nå på de to rømlingene i nærheten av den lille byen Friendship i Allegany County. Dette bildet er fra tidligere denne uken. FOTO: AP/MARK LENNIHAN
LETER: Store politistyrker jakter nå på de to rømlingene i nærheten av den lille byen Friendship i Allegany County. Dette bildet er fra tidligere denne uken. FOTO: AP/MARK LENNIHAN

Klappjakt på drapsdømte rømlinger – kvinne kan ha sett Matt (48) og Sweat (35)

Tungt bevæpnet politi jakter på rømlingene i nærheten av småby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To uker har gått siden de to drapsdømte fangene Richard Matt (48) og David Sweat (35) klarte å rømme fra høysikkerhetsfengselet Clinton Correctional Facility i den amerikanske delstaten New York. 

Nå foregår jakten på de rømlingene nær grensen til delstaten Pennsylvana, omtrent 565 kilometer fra fengselet. Bakgrunnen skal være en mulig vitneobservasjon av de to mennene, ifølge nyhetsbyrået AP. 

Går langs jernbanelinjen

Det var et vitne som lørdag oppdaget to menn som gikk langs jernbanelinjen i nærheten av den lille byen Friendship, ifølge delstatspolitiet i New York. 

De to mennene skal ha kommet ut fra skogen. En av dem forsvant raskt inn i skogen igjen, mens den andre trakk en hette over hodet. Det var en kvinnelig bilist som oppdaget de to mennene. Den ene hadde rødlig hår, noe som passer beskrivelsen av David Sweat. Dette skriver New York Times

Tungt bevæpnet politi går nå langs jernbanelinjen, ifølge CNN. Samtidig sirkulerer flere helikoptre over området.

Politiet fikk også forrige helg tips om mulige observasjoner av de to rømlingene, omtrent 70 kilometer unna Friendship. Også da gikk mennene langs jernbanelinjen, ifølge TV-kanalen. 

Mer enn 800 polititjenestemenn har vær vært involvert i jakten på Matt og Sweat siden de klarte å rømme den 6. juni. Siden da kan rømlingene også ha forandret utseende

Fengselsansatt fikk kalde føtter

Det er utlovet en belønning på 100.000 dollar for tips som fører til at de to blir tatt. Politiet har sjekket ut 12.000 tips, uten at det har brakt dem noe nærmere å oppklare saken.

Rømningen går inn på listen av en av de mest spektakulære fengselsflukter i amerikansk historie. De har angivelig fått hjelp av en kvinnelig ansatt i fengselet, Joyce Mitchell, som har sørget for at de fikk tilgang på verktøy som gjorde det mulig å komme seg gjennom murvegger og rør.

Mitchell skal ha fått kalde føtter etter at de to klarte å stikke av, og havnet på sykehus med et angstanfall istedet for å møte rømlingene med en fluktbil som avtalt.

Michell blir holdt i varetekt på grunn av anklagene, men har erklært seg ikke skyldig. ifølge Ap.

Drapsdømte

Sweat er dømt til livstid uten mulighet for prøveløslatelse etter å ha drept en sheriff i 2002.

Matt soner en dom på 25 år for å ha kidnappet sin tidligere sjef og slått ham ihjel i 1997.