– Dylann Roof publiserte manifest fullt av rasehat og konspirasjoner

Ville alliere seg med østasiatere og mente noen søramerikanere ville være verdt å spare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Massedrapsmannen Dylann Roof skal ha publisert et ekstremistisk manifest på internett hvor han oppfordret til borgerkrig i USA.

Roof mente svarte var voldelige og forringet hvite mennesker. Han skrev også at han valgte Charleston som målet for massakren fordi det er en høy andel afroamerikanere der, og at det ikke var noen reell hjelp i Ku Klux Klan, eller skinheads der.

Manifestet er på 2500 ord, og begynner med å beskrive at Roof ikke var oppdratt til å bli rasist, men at han ble overbevist om at minoriteter kom til å overta USA etter Trayvon Martin-saken. Han mente denne saken fikk altfor mye oppmerksomhet i forhold til drapene av hvite begått av svarte. «Jeg har aldri vært den samme etter jeg fant ut dette» skriver han.

AFP PHOTO/LASTRHODESIAN.COM/HANDOUT
AFP PHOTO/LASTRHODESIAN.COM/HANDOUT

I dokumentet sorterer han etniske grupper og vurderer dem en etter en. 

Han mener svarte er dumme og voldelige, og at har en høy grad av etnisk bevissthet. Han sier det er et problem at svarte er så bevisste på sin etniske tilhørighet, og at hvite også må bli mer bevisst på dette.

Han mener videre mennesker fra Øst-Asia bør være allierte med hvite. Latinamerikanere mener han er «et stort problem for USA», men at noen av dem kan spares. Han understreker allikvevel at latinamerikanere er fienden.

AFP PHOTO/LASTRHODESIAN.COM/HANDOUT
AFP PHOTO/LASTRHODESIAN.COM/HANDOUT

Videre sier han at jøder er hvite og kan spares hvis de går bort fra den jødiske identiteten. Han skriver at han ønsker at alle jøder kunne bli blå for en dag, slik at folk kan se at de er ulike hvite. «Jeg later ikke som jeg forstår hvorfor jøder gjør som de gjør. De er et enigma» skriver han. 

Han skriver også at amerikansk patriotisme er latterlig. At amerikanere later som de er har noe å være stolt av. På ett av bildene står han også med et brennende amerikansk flagg i hendene.

Her poserer han med våpenet han drepte ofrene med. AFP PHOTO/LASTRHODESIAN.COM/HANDOUT
Her poserer han med våpenet han drepte ofrene med. AFP PHOTO/LASTRHODESIAN.COM/HANDOUT

Teksten kan se ut til å ha blitt skrevet kort tid før massakren i kirken. Han skrev det samme han sa til ofrene inne i kirkerommet: «Jeg har ikke noe valg.. Jeg har hastverk»

Han skriver også at han ikke er i en posisjon der han kan gå inn i en ghetto og slåss.

Istedet gikk han inn i et kirkemøte i kirken i Charleston. Var med en gruppe afroamerikanere i en bibelgruppe i en time, før han begynte massakren. Ni personer mellom 29 og 89 år ble drept. Alle med flere skudd.

Fredag fikk pårørende anledning til å snakke til drapsmannen gjennom et glassvindu. Det ble en sterk seanse der flere av dem sa de håpet han fant tilgivelse hos Gud.