Nei – det er ikke noen som har drukket i lunsjen ...

Peugeot leker seg med ny GTI.

En ting kan man si om lakkeringen – den blir lagt merke til!
En ting kan man si om lakkeringen – den blir lagt merke til!

Oppps! Nei da, det er ikke lakk-gutta som har drukket for mye vin i lunsjen. Ei heller har de gått tomme for rødt halvveis inn i jobben.

Denne bilen skal være sånn! Lakkert i rød Ultimate foran, og i sort Perla Nera bak. Dette for å gi et radikalt uttrykk og kraftig identitet til den helt nye Peugeot 308 GTI.

Høy morofaktor

Peugeot har etter hvert opparbeidet seg både solide tradisjoner og mye erfaring med GTI-modeller. Det begynte allerede i 1984, med 205 GTi – en bil som så smått begynner å bli legendarisk.

Siden har de fulgt opp med samme enkle, men morsomme oppskrift: Standard karosseri, frisk motor, spoilere, sideskjørt og andre visuelle detaljer. Dessuten lavere understell og kraftige bremser som underbygger den sporty karakteren og selvfølgelig et interiør med sportseter, ratt og instrumentering som gjør det samme.

Egentlig ganske enkel,t og fryktelig morsomt for den som er glad i en litt kvikk og morsom bil, men som ikke nødvendigvis er villig til å ta steget opp til en Porsche eller Ferrari.

Siste skudd på Peugeot-stammen er 308 GTI og om vi legger til «By Peugeot Sports» så har vi den komplette og offisielle betegnelsen korrekt.

Peugeot 308: Denne vil gjøre livet surt for konkurrentene

Mye hestekrefter

308 GTI kommer med to effektalternativer. Begge er en 1,6-liters bensinturbomotor. Effekten er lagt på henholdsvis 250 eller 270 hestekrefter. Dreiemomentet er 330 Nm. For begge.

CO2-utslippet er på lave 139 gr/km.250-hesteren gjør unna 0 til 100 på 6,2 sekunder og 270-hesteren klarer det på 6,0. Toppfarten er elektronisk sperret på 250 km/t for begge motoralternativene.

For en ekstra sportslig opplevelse, leveres også GTI med «Driver Sport Pack», som blant annet gir kjappere gassrespons og mer motorlyd.

På utgaven med 270 hk leveres også bilen med Torsen-differensial på samme måte som i Peugeot RCZ R, dette sørger for å få kreftene ned i asfalten.

Peugeot 407: Dette er mye bil for lite penger

Finnes i flere farger

Synes du dette høres bra og morsomt ut, men sliter litt med den uvanlige og litt spesielle fargekombinasjonen? Da kan vi berolige deg med at den (heldigvis…) også kan leveres som ensfarget.

Du kan da velge blant rød Ultimate, blå Magnetic, sort Perla Nera, grå Artense, hvit og grå Hurricane.

Hva denne herligheten vil koste i Norge er ennå ikke klart.

Peugeot 205 GTI: Så sinna at selv gulvteppene var røde