Hjemmelaget is på pinne, for store og små

Her er noen forslag, prøv deg frem og lag dine egne varianter. Det er enklere enn du tror!

Grønn is-glede, uten melk
1/2 slangeagurk
1 moden pære eller grønt eple
2 dl eplejuice
Saft av ½ lime
3 modne kiwi (uten skall)
Del alt unntatt kiwi i biter. Bruk en stavmikser og kjør til en glatt puré. Kiwi tilsettes tilslutt slik at de sorte frøene ikke blir knust. Frys ned i former.

"5 om dagen"-is, uten melk
3 dl grønnsaksjuice (gulrotjuice og div andre grønnsaker)
1 banan
2 ts sitron
Ev litt melis
Kjør grønnsakjuice og banan til en glatt tykk masse. Smak til med sitron og ev melis.
Frys ned i passende former.

Skogsbæris med yoghurt på 1-2-3, erstatt ev yoghurt med soya yoghurt
2 dl frosne skogsbær
3 dl iskald skogsbær-, blåbær-, eller vaniljeyoghurt
Saft av 1/2 sitron
Ev litt melis
Kjør sammen med en stavmikser. Smak til. Kan serveres straks eller fryses ned i former.

Vinner av ukens Instragram-bilde: Astrid Eng Johansen ”Astridkokk”
Kokos, lime og vaniljeis
1 dl vann
2 dl sukker
3 ss kokos
Frø fra 1/2 vaniljestang
Saft av 2 lime ½ -3/4 dl, pluss ev finrevet skall fr 1 lime
6 dl kokosmelk (ikke lettvarianten)
Kok opp vann, sukker, kokos og vaniljesukker. Når sukkeret har løst seg, sett kasserollen i iskaldt vann og avkjøl, sett ev litt i kjøleskapet etter avkjøling i vann.
Pisk inn 4 dl kokosmelk i den kalde sukkerlaken.
Frys ned i passende former.