Kristoffs herlige revansje: Knuste Sagan i spurten

Vant spurten på den 7. etappen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BERGEN/DÜDINGEN (TV 2 Sporten): Etter 164 kilometer skulle det hele avgjøres på oppløpet.

Og etter en svært spennende avslutning på den 7. etappen av Sveits Rundt, var det Alexander Kristoff som kunne strekke armene i været og juble for seier.

– Jeg fikk et bra opptrekk, hele laget jobber for meg. Jeg hadde egentlig ikke så gode bein i dag heller, sier en andpusten Kristoff til TV 2 like etter målgang.

– Det er deilig å vinne når det går så tungt som det gjør for tiden. Jeg hadde ikke helt troen i dag, men laget gjorde en kjempejobb og det er jeg glad for, fortsetter 27-åringen.

– Viser at jeg kan vinne i dårlige perioder
Han mener dagens seier beviser at han også kan avgjøre etapper selv om ikke formtoppen (som planlagt) ikke er der helt ennå.

– Dette viser at jeg også kan vinne i dårlige perioder. I dag kunne det fort blitt litt for hardt, men heldigvis gikk det bra, sier Kristoff før han presiserer:

– Jeg hadde ikke vært bekymret dersom jeg ikke hadde vunnet i dag. Jeg er i rute.

På spørsmål fra TV 2 om hvordan mulighetene for å sykle med gul trøye i løpet av den første uken av Tour de France er, svarer Kristoff følgende:

– Om det er muligheter for gult? Nja, jeg tror jeg taper for mye på tempoen til det.

Se Kristoff avgjøre spurten i videovinduet øverst! (Video med tillatelse fra Viasat)

Seier nummer 18 i år
Seieren var nordmannens 18. denne sesongen. På oppløpet stod det i bunn og grunn mellom gårsdagens vinner, Peter Sagan, og Kristoff.

Nordmannen tok initiativet, før Sagan kom opp på siden. Men derifra og inn knuste nordmannen til med et monsterrykk, som Sagan ikke hadde mulighet til å følge.

Til slutt trillet Katjusja-rytteren først over målstreken med en liten meters margin tilbake til Sagan.

Saken oppdateres.

Bruddet holdt nesten inn
Da det gjenstod tolv kilometer av dagens 164,4 kilometer lange etappe fra Biel til Düdingen var det fortsatt snaut 30 sekunder fra hovedfeltet med Kristoff og co frem til dagens brudd.

Bruddet bestod opprinnelig av Daryl Impey, Silvian Dillier, Michal Kwatkowski og Axel Domont. Etter hvert falt sistnevnte av – og da det gjenstod ti kilometer hersket det forholdsvis liten tvil om at de resterende tre i front kom til å bli hentet inn av hovedfeltet før det hele skulle avgjøres. Men spennende var det.

I hovedfeltet satt både torsdagens vinner Peter Sagan og Alexander Kristoff godt plassert, med visse om at dagens etappe muligens kom til å ende med spurt, noe den altså gjorde.

Ny sjanse lørdag
Også lørdagens etappe gir Kristoff og resten av spurtkanonene muligheter til å kjempe om seieren.

Tross dagens «tap» mot Kristoff er fortsatt Peter Sagan innehaver av den svarte poengtrøyen. Kristoff ligger – etter et noe tungt Sveits rundt – på 4. plass i poengsammendraget.

Sveits rundt avsluttes med en 38,4 kilometer lang individuell tempo i Bern søndag.