TILSYNELATENDE GOD STEMNING: Tim-Robin Lihaug (til venstre) og Arne Erntsen gliste godt under fredagens innveiing i København.
TILSYNELATENDE GOD STEMNING: Tim-Robin Lihaug (til venstre) og Arne Erntsen gliste godt under fredagens innveiing i København.

<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet"> </span>Erntsen: – Amatørmessig ikke å holde vekten

Naken-drama før den norske bokseduellen

Tim-Robin Lihaug måtte flekke av seg bokseren på innveiingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag møtes to av norsk boksesports mest spennende utøvere, Tim-Robin Lihaug (22) og Arne Erntsen (24), i København for å finne ut av hvem av de to som er Norges beste mannlige bokser.

Fredag var det duket for innveiing, men da Lihaug gikk på vekten, tok seansen en litt annen vending en det som kanskje er normalt. Bergenseren veide nemlig 300 gram for mye.

Erntsen-treneren: – Det er en grunn til at det er vektklasser
Gode råd er dyre, men Lihaug visste nøyaktig hva han skulle gjøre. 22-åringen sprang i retning toalettet, kvittet seg med noen «edle» dråper, og gikk opp igjen på vekten.

Problemet var at Lihaug fortsatt veide 100 gram for mye, noe Arne Erntsens støtteapparat, med trener Helge Wærøy i spissen, ikke var fornøyd med.

– Lihaug var ikke «i vekt», noe vi krevde at han skulle være. Det er en grunn til at det er vektklasser i boksing. Dette er super mellomvekt, ikke lett tungvekt, sier Wærøy til TV 2.

Etter kravet fra Erntsen-leiren var ikke Lihaug-trener Ulf Johansen sein med å ta affære. «Bokse-Ulf» tok av seg frakken og laget et slags forheng – holdt det opp foran Lihaug – og ba eleven sin om å ta av seg bokseren.

Det var Bergens Tidende som omtalte denne saken først.

Lihaug-treneren: – Hva jeg mener om dette, holder jeg for meg selv
Som de aller fleste vet; en bokser veier omtrent 100 gram – og dermed var problemet løst. Lihaug var nå nede i 76,2 kilo – som er grensen i super mellomvekt-klassen.

– Han tok seg en tur på do og tok av seg underbuksen. Dermed var han i vekt, sier Johansen til TV 2 og legger til:

– Alle visste jo at hvis han tok av seg underbuksen, så ville han være i vekt. Dette visste alle!

– Synes du det er rart av Wærøy å kreve de siste 100 grammene?

– Det har jeg ingen kommentar til. Jeg har en mening om det, men den holder jeg for meg selv, sier Johansen.

Lihaug: – De skulle være vanskelige
Hovedpersonen selv, som akkurat hadde stått i nettoen foran både publikum og arrangør, tok det hele med et smil.

– Jeg stakk bare på do og tisset litt.

– Men du måtte jo kaste trusen også?

– Ja, de (Wærøy og Erntsen journ. anm.) skulle være litt vanskelige. Jeg vet ikke hva de holder på med. Det hjelper dem neppe i morgen, sier Lihaug.

Erntsen: – Jeg driter i det
Lihaugs motstander, Arne Erntsen, mener det er amatørmessig av Lihaug ikke å være i vekt før innveiing.

– Det er jo en grunn til at det er en vektgrense. Jeg klarte å holde meg under helt fint. Skal man drive seriøst, må man klare å holde vekten. Nå klarte jo Lihaug det til slutt, men det er amatørmessig at han ikke klarte det på første forsøk, sier Erntsen, før han presiserer:

– Det er uansett ikke mitt problem. Jeg driter i det. Jeg kommer bare hit for å vinne. Og jeg kommer til å kjøre på og bruke alle midler for å få det til.

Lihaug: – En mulighet for at jeg kommer til å slå ham i stykker
Lihaug svarer følgende da han får høre at lørdagens motstander mener fredagens opptrinn på vekten var amatørmessig.

– Vi får nå se i morgen. De får kalle det for det de vil. Det er jo en fordel for meg at jeg er mye sterkere enn ham og at jeg veier mer enn ham, sier en selvsikker Lihaug.

– Jeg tror kanskje ikke at kampen blir så spektakulær. Jeg tror jeg kan vinne denne kampen på en veldig grei måte. Det kan godt hende det blir en underholdende og «krigete» kamp. Men det er også en mulighet for at jeg kommer til å slå ham i stykker ganske tidlig, legger han til.