Massedrapsmannen ble tvunget til å høre på de pårørende

Flere sørgende snakket til gjerningsmannen for kirkemassakren om tilgivelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble gjerningsmannen i kirkemassakren i Charleston, Dylann Roof (21), siktet og varetektsfengslet med en kausjon på en million dollar.

Pårørende etter drapene fikk anledning til å snakke med ham gjennom et glassvindu. Det ble en sterk seanse. 

– Vi ønsket deg velkommen i bibelgruppen vår. Nå har du drept noen av de vakreste menneskene jeg kjenner. Hele kroppen min verker, sier Felecia Sanders som overlevde massakren ved å late som om hun var død. Hun mistet sin søster Susie Jackson og sønnen, Tywanza, i massakren. 

Se video av det sterke møtet øverst i saken.

– Rasistisk terrorisme

OFRENE I CHARLESTON: Fra øverst til høyre: Cynthis Hurd (54) Susie Jackson (87), Ethel Lance (70), Sharonda Coleman-Singleton (45), DePayne Middelton-Doctor (49), Pastor Clementa Pinckney (41), Daniel Simmons (67), Tywanza Sanders (26) og Myra Thompson (59)
OFRENE I CHARLESTON: Fra øverst til høyre: Cynthis Hurd (54) Susie Jackson (87), Ethel Lance (70), Sharonda Coleman-Singleton (45), DePayne Middelton-Doctor (49), Pastor Clementa Pinckney (41), Daniel Simmons (67), Tywanza Sanders (26) og Myra Thompson (59)

Roof har tilstått å ha begått drapene i den afroamerikanske kirken onsdag kveld. Motivet hans var at han ønsket å starte en rasekrig, ifølge politikilder.

Ledere i det afroamerikanske miljøet omtaler massakren som rasistisk terror.

Roof satt sammen med ofrene i en time, før han gikk til angrep. Trolig har han også bedt sammen med ofrene sine. Ifølge NBC News skal han ha sagt at han nesten trakk seg fra av drapsplanen etter at alle i kirken hadde vært så hyggelige mot ham.

Nå er han siktet for drap på ni mennesker. Han er også siktet for å være i besittelse av et skytevåpen, ifølge politiet i Charleston.

Navn offentliggjort

Rettsmedisineren i Charleston har offentliggjort navnene på de omkomne i Kirkemassakren onsdag kveld lokal tid.

– De ni ofrene var fra midten av 20-årene til nesten 90, sier rettsmedisiner Rae Wooton på pressekonferansen. Hun sier videre at det vil ta flere dager før alle er obdusert.

Tywanza Sanders: Han var massakrens yngste offer med sine 26 år. Han var nettopp ferdig med utdannelsen sin ved et lokalt college. Han beskrives som en fyr som alltid fikk alle til å smile.

Han var nevøen til 87 år gamle Susie Jackson som også var i kirken den skjebensvangre kvelden. Han hylles nå som helt etter at overlevende har fortalt at han hoppet fram for å beskytte tanten sin for gjerningmannen, Dylann Roof, melder lokale medier.

Tywanza skal ha forsøkt å snakke Roof bort fra å begå en forferdelig handling. Roof skal imidlertid ha sagt: «Det nytter ikke. Jeg skal skyte dere alle». Tywanza og tanten ble drept.

De øvrige ofrene er: Cynthia Hurd: Cynthia var 54 år gammel kvinne ansatt som bibliotekar i Charleston kommune.

– Alle kollegene hennes er knust. Hun vil bli dypt savnet, sier Rae Wooten under offentliggjøringen på en pressekonferanse.

Ethel Lance: Ethel var 70 år, og hadde jobbet som klokker i mer enn 30 år. Hun ble omtalt av barnebarnet som en religiøs og hardtarbeidende kvinne.

Pastor DePayne Middleton-Doctor: DePayne var 49 år og hadde fire barn. Til daglig jobbet hun ved det kristne universitetet Southern Wesleyan.

Pastor Clementa Pinckney: Han var 41 år, og pastor i kirken. Pinckney bestemte seg allerede som 13-åring for å bli en pastor, og kjempet hele livet for rettferdighet. Barack Obama kjente Pinckney personlig.

Sharonda Coleman-Singleton: Sharonda var en populær gymlærer på en ungdomskole og alenemamma til tre barn. Hun skal ha snakket med den ene sønnen sin på telefonen få minutter før skytingen. 

Daniel Simmons: Daniel var 74 år. Han døde ikke i kirken, men ble kjørt til sykehus hvor han døde på operasjonsbordet.

Myra Thompson: Hun var 59 år og gift med en pastor i kirken. Hun var dypt religiøst, og underviste bibelgruppen som var i kirken da gjerningsmannen slo til.