Se hva som skjer når de stopper 2001 biler

Storkontroll på en av Norges mest trafikkerte veier.

Vegvesen, Politi, Toll og Justérvesen gikk sammen om storkontrollen i Oslo, og den ga resultater! Foto: Statens vegvesen.
Vegvesen, Politi, Toll og Justérvesen gikk sammen om storkontrollen i Oslo, og den ga resultater! Foto: Statens vegvesen.

65 kontrollører fra Vegvesen, Politi, Toll og Justérvesen var på plass da det ble gjennomført storkontroll på en av Norges mest trafikkerte veier. 

2001 kjøretøyer var innom kontrollplassen på Risløkka trafikkstasjon torsdag kveld.

– En meget effektiv kontroll med et godt resultat, sier Fredrik Lillegård i Statens vegvesen.

All sørgående trafikk langs Østre Aker vei i Oslo ble sluset inn til Risløkka. 

– Dette er fjerde gang vi gjør dette. Vi har fått etablert denne formen for kontroll veldig godt. Samarbeidet med de andre etatene fungerer meget bra, sier kontrolleder Lillegård i Vegvesenet.

Russisk vogntog kjørte rett forbi kontrollen - det var kanskje ikke så rart ...

En stakk av - 13 anmeldt

Av de 2001 kjøretøyene, fikk rundt 12 prosent en eller annen form for skriftlig reaksjon, men Lillegård er fornøyd med at det ikke ble avdekket veldig graverende saker.

– Det mest alvorlige som skjedde var at en person prøvde å stikke av fra kontrollen. Han kjørte rett forbi sperringene, men ble innhentet av politiet ganske kjapt. Ellers ble 13 personer anmeldt. På lette biler gjaldt dette i hovedsak personer som kjørte uten gyldig førerrett, mens fire tungbilsjåfører anmeldt for overlast eller dårlig lastsikring, sier Lillegård, i en pressemelding.

Dette er Vegvesenets nye våpen

57 begjært avskilta

Vegvesenet brukte skiltskannersystemet ANPR under kontrollen. Dette leser av registreringsnummeret på bilene som passerer og kryssjekker det med databasen Autosys. Kontrollørene får da beskjed hvilke biler som skal avskiltes på grunn av for eksempel ubetalt årsavgift, manglende forsikring eller manglende EU-kontroll. I går pep det i skiltskanneren hele 57 ganger.

– 57 begjæringer om avskilting er relativt mye i løpet av en kveld, men heldigvis fikk de fleste ordna opp på stedet. Vi hadde mulighet til å tilby litt ekstraservice siden kontrollen var på en trafikkstasjon, så det står ikke igjen mange avskilta biler her nå, sier Lillegård.
12 tunge og 8 lette kjøretøy kjøreforbud på grunn av tekniske mangler.

– Vi skrev også ut 61 mangellapper og 81 gebyr, de fleste på grunn av manglende førerkort. I tillegg opprettet Tollvesenet 6 saker. De dreide seg om utenlandske kjøretøy som hadde vært for lenge i Norge, sier Lillegård.

Nei – dette likte ikke kontrollørene

LES OGSÅ: Her fikk kontrollørene skikkelig hakeslepp