– Nordmenn på ferie drikker, spiser dårlig mat og er gjerrige

Kjenner du deg igjen i beskrivelsen til komikeren og kultureksperten?

Har du noen gang tenkt på hvordan vi nordmenn oppfattes når vi er på ferie? 

Det diskuterte den italienske kultureksperten Pellegrino Riccardi og komikeren Jon Niklas Rønning i onsdagens program av God sommer Norge. 

– Du har to typer nordmenn på ferie: Før de drikker og etter at de har drukket. Den første gruppen er veldig stille og de leser mange bøker på stranda. Helst krim, sier Riccardi. 

Øl tidlig på morgenen

Rønningen mener at det sikreste kjennetegnet på en nordmann i feriestemning er at han drikker øl klokken seks på morgenen på flyplassen. 

– Ferien er egentlig unyttig for nordmannen. Det er 0,6 ølen, som skal nytes klokken 6.45 på morgenen – før avgang, som er ett av høydepunktene på turen. Det andre høydepunktet er å handle kvoten på veien hjem, sier Rønning. 

En annen ting som er typisk for nordmenn på ferie, er at vi tenker praktisk og går med ryggsekk, ifølge Riccardi. 

Sparsomme nordmenn

Riccardi og Rønning er enige i at nordmenn på ferie i utlandet er sparsomme. 

– For nordmenn er det slik at passe er best. Selv om vi reiser til et billig land, velger vi alltid et hotell som er midt på treet. Vi skal gjerne bo på all inclusive, og selv om maten smaker forferdelig, tvinger man det i seg, sier Rønning. 

– Når en nordmann er på restaurant, ser han ikke på menyen for å finne ut hva slags mat det er å velge mellom, men for å se på prisene. Det er også veldig lite tipsing. Man gir ofte noen lusne mynter som tilsvarer to norske kroner, legger han til.

Se hele innslaget i videoen i toppen av saken. 

God sommer Norge sendes mandag, tirsdag, onsdag og fredag på TV 2.