<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet" id="ext-gen2337"> </span>Mistet taleevnen etter den alvorlige hodeskaden

Zucca til TV 2: – Det er ikke sikkert det blir så mye bedre

Mats Zuccarello Aasen gleder seg til å komme tilbake på isen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mats Zuccarello Aasen er tilbake i Norge etter skaden som holdt ham ute av spill i den avgjørende fasen av NHL-sesongen. 27-åringen møtte pressen i forbindelse med fredagens TV 2 Sportskanalen-sendte veldedighetskampen i Stavanger.

– Snakkingen er ikke helt 100 prosent
Der kunne Norges beste hockeyspiller fortelle om god progresjon etter skadeavbrekket.

– Jeg er vel så bra som jeg kan få blitt. Snakkingen er ikke helt 100 prosent. Det er bare noen ord og bokstaver innimellom... Det er ikke sikkert det blir så mye bedre. Men det fungerer bra. Jeg klarer meg, sier Zuccarello Aasen til TV 2.

«Zucca» mistet store deler av NHL-sluttspillet for Rangers etter at han pådro seg en hodeskade. Det var stille fra 27-åringen i over én måned, og ingen visste helt hva som hadde skjedd. Men da nordmannen møtte pressen for første gang etter skaden 1. juni, kunne Zuccarello Aasen avsløre at han hadde pådratt seg kraniebrudd og blod på hjernen.

Det førte til at han mistet taleevnen, samt følelsen i armen og ansiktet.

– Jeg har vært litt til logoped. Alt annet, kroppen, føles veldig «fit» og frisk. «Fit» er jeg kanskje ikke nå etter åtte uker, men jeg føler meg veldig bra i hodet. Jeg har fått tilbake følelsen i armen og ansiktet, sier Zuccarello Aasen.

Gleder seg til å svette
Fredag har åtte uker gått siden skaden. Zucca ser frem til å snøre skøytene og entre isen igjen.

– Jeg har ikke rørt meg så mye på åtte uker. I morgen (fredag) har det gått åtte uker. Det er derfor jeg kan spille i morgen. Det skal bli ålreit å svette litt, sier Zuccarello Aasen.

– Frem til nå har jeg ikke kunne løftet vekter og trene hardt. Jeg har kunnet sykle. Jeg har tatt det helt med ro. Man presser seg litt ekstra når det var snakk om finalespill. Da det var over, var det stopp og ikke noe mer. Jeg skulle bare hvile.

Det første møtet med is igjen blir spennende for Zucca og Rangers. Klubben har ifølge nordmannen ingen problemer med at comebacket kommer i fredagens kamp i DNB Arena. 

– Jeg forklarte hvilken kamp det var – at det var for veldedighet. De støttet det. Forhåpentligvis blir det ikke så mange stygge taklinger. Jeg får prøve å skygge unna det. Det er for en god sak, så jeg tror det går greit så lenge jeg passer på, sier Zuccarello Aasen.

Han fått med seg New York Rangers-lagkompisene Kevin Hayes, Derick Brassard, Carl Hagelin og Chris Kreider på laget som møter regjerende norgesmester Stavanger Oilers.

– Jeg har ikke rørt meg på åtte uker, så jeg regner med jeg er dårligst. Gutta får «bære» meg og vise vei. Jeg håper det er bra liv på tribunen. Vi skal gjøre så godt vi kan for å gjøre det til en kul kamp. Det blir veldig spennende og moro, sier Zuccarello Aasen.

Se «Zucca All Star Game 2015» direkte på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo kl. 21.40. (ikke live – sendes forskutt)