Over 40 overgrepsbilder beslaglagt hos siktede

Politiet har utvidet siktelsen mot den overgrepssiktede barnehageansatte mannen i Tromsø til å gjelde overgrep mot 17 barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var begynnelsen av mai at en ansatt (30) i en barnehage i Tromsø ble pågrepet og siktet for overgrep. Siden da har det pågått en omfattende etterforskning.

Rundt to uker senere opplyste politiet at mannen var siktet for overgrep mot elleve barn, men understreket at etterforskningen fortsatt pågikk.

Nå er siktelsen utvidet: Den omfatter nå 32 punkter, hvor til sammen 17 barn er fornærmet, opplyser politiet i Troms.

De nye siktelsene knyttet til barnehagen, og overgrepene har skjedd der. Politiet har ikke mistanke om at det har skjedd overgrep andre steder, eller andre plasser i landet.

– Det er fortsatt avstand mellom hva han erkjenner i avhøre erkjenner å ha gjort, og hva vi mistenker han har gjort, sier etterforskningsleder Yngve Myrvoll.

Myrvoll legger til at de ikke har grunn til å tro at saken vil vokse i omfang ut over det politiet presenterer i dag, men saken er fortsatt under etterforskning.

Varetektsfengslingen for den siktede mannen blir forlenget med fire uker torsdag.

42 barn avhørt

Det eldste forholdet skal ligge inntil tre år tilbake i tid, og politiet skal ikke ha konkret mistanke om at det har blitt begått overgrep før dette. Det er snakk om overgrep mot både jenter og gutter.

Ett av tilfellene er juridisk likestilt med samleie, ved at siktede har forsøkt å få et barn til å ta siktedes penis i munnen. Politiet oppgir disse detaljene for å hindre ytterligere spekulasjoner.

– Siktedes modus har vært å utsette barn for overgrep i forbindelse med, eller i forlengelse av, lek og stellesituasjoner, sier Myrvoll.

Til sammen er det gjort dommeravhør av 42 barn i saken. 

Kan få 21 år

Politiet har opplyst at de har beslaglagt store mengder datamateriell i saken. Det skal være snakk om litt over 40 overgrepsbilder, hvor det er flere av samme barn, opplyste politiet i dag.

Det skal være snakk om om bilder tatt av barn i seksuelle posisjoner, opplyser politiet videre.

Han er siktet for flere paragrafer i straffeloven. Den ene og mest alvorlige gjelder gjentatt seksuell omgang med barn under 10 år og har strafferamme på 21 års fengsel.

Han har jobbet i den aktuelle barnehagen siden 2008, i tillegg til å ha vært engasjert som trener for aldersbestemt fotball i en periode.

(TV 2/ NTB)