IKKE IMPONERT: Leicester-manager Nigel Pearson. Innfelt er et stillbilde fra den omtalte videoen. Foto: AP Photo/Jon Super. Montasje: TV 2.
IKKE IMPONERT: Leicester-manager Nigel Pearson. Innfelt er et stillbilde fra den omtalte videoen. Foto: AP Photo/Jon Super. Montasje: TV 2.

Leicester sparker «orgie-trioen»

Tom Hopper, Adam Smith og James Pearson er ferdige i klubben etter skandalevideo.

Det bekrefter klubben i en pressemelding onsdag kveld etter å ha gjennomført en intern gransking av det som skjedde på en klubbtur til Thailand etter årets Premier League-sesong.

De tre spillerne, i engelsk presse ofte omtalt som «orgie-trioen», filmet seg selv da de verbalt misbrukte tre thailandske kvinner samtidig som de hadde samleie med dem på et hotellrom.

Rasistiske kommentarer kan også høres på videoen.

Sparket sønnen til manageren
Spillerne ble sendt hjem fra Thailand-besøket idet en intern etterforskning ble startet, og fikk i dag beskjed om at de alle tre, forsvarsspiller Pearson, den 21 år gamle spissen Hopper og den 22 år gamle målvakten Smith, er fristilt fra kontraktene sine.

22 år gamle James Pearson er sønn av lagets manager, Nigel Pearson. 

Alle tre har vært utlånt denne sesongen, men representerte klubben på turen i Bangkok. Leicester eies av de thailandske milliardærne Vichai og Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

«Leicester City Football Club har gitt Tom Hopper, Adam Smith og James Pearson beskjed om at kontraktene deres med klubben har blitt terminert. Leicester er klar over posisjonen klubben og spillerne har som representanter for byen, Premier League, Det engelske fotballforbundet (FA) og klubbens supportere. Klubben vil ikke kommentere etterforskningen, dens funn eller utfall ytterligere», står det å lese på klubbens hjemmeside.

Ba om unnskyldning
– Styret i Leicester City er dypt bekymret for en hendelse som involverer tre av våre unge profesjonelle under en tur til Thailand. Våre spillere på alle nivåer er forventet å oppføre seg som representanter og ambassadører for vår fotballklubb, både på offisielle oppdrag og i sitt personlige liv. Vi ser svært alvorlig på deres oppførsel, skrev Leicester i en pressemelding etter at Sunday Mirror hadde fått tak i videoen og publisert den.

Også spillerne la seg flate.

– Tom Hopper, James Pearson og Adam Smith ønsker å formidle sine oppriktige unnskyldninger for oppførselen sin til kvinnene som er involvert, til klubben og dens eiere, til klubbens fans og deres familier, sa de etter den skjemmende hendelsen.