Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Her kommer en ekte krutt-tønne

Nissan lager ikke bare fornuftig biler. 

Nissan Juke har, til tross for et rimelig sært utseende, vært en stor suksess  for Nissan.

Her hjemme har den ikke solgt like godt. Trauste nordmenn har tydeligvis mer sansen for Nissan Qashqai, X-Trail - for ikke å snakke om Leaf. Alle veldig gode og fornuftige, men kanskje ikke verdens mest spennende biler, tross alt.

De kan hvis de vil

Men Nissan kan definitivt lage spennende biler også. Veldig spennende til og med.

Vi har tidligere kjørt Nissan Juke i Nismo versjon. En morsom, annerledes og utrolig velbalansert bil. Rett og slett en habil GTI-bil med sine 200 hestekrefter.

Les testen av den her.

Men Nissan gir seg ikke der. De lager også en R-versjon av sin Juke Nismo. Ett råskinn med motor fra legendariske Nissan GT-R Nismo, som bød på 550 hestekrefter og som gjorde 0-100 km/t på bare 3,7 sekunder. Det begynner å bli raskt. Faktisk såpass raskt at man må ha en ganske "hårete" Porsche for å holde følge med den lille raringen...

Nissan Skyline GT-R: En legende og en klassiker (Del 1)

Gir seg ikke!

Nå forteller Nissan at kommer de med en enda hvassere versjon av Juke-råskinnet. Nissan Juke-R Nismo.

Ved hjelp av nyeste teknologi, styling og oppgradert drivlinje fra Nismo, vil den nye crossover superbilen bli avduket og sluppet løs på Goodwood Festival of Speed i Storbritannia den 25. juni, skriver i Nissan i en pressemelding.

Den skal yte 600 hestekrefter og forventes å gjøre 0 -100 km/t på rett rundt 3 sekunder!

Det lille vi kan se av bildet i den vedlagte pressemeldingen røper at bilen fortsatt vil ha en svært aggressiv og sint framtoning. Hva som finnes under pansret, andre tekniske spesifikasjoner og prisen, røper de derimot ikke ennå.

Vi Broom er på plass på Goodwood, da gleder vi oss til å få se mer til denne!

Nissan Skyline GT-R: En legende og en klassiker