Bekreftet: Opptil 2000 mister jobben i Statoil 

Statoil kutter mellom 1.100 og 1.500 fast ansatte samt 525 konsulenter innen utgangen av 2016, opplyser selskapet.

KUTTER: Opptil 2000 personer mister jobben i Statoil. Dette bildet er fra hovedkontoret i Stavanger. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
KUTTER: Opptil 2000 personer mister jobben i Statoil. Dette bildet er fra hovedkontoret i Stavanger. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Det er selskapet selv som bekrefter kuttene i en pressemeldingNedbemanningen skal være gjennomført innen utgangen av 2016.

– Først så beklager vi behovet for ytterligere reduksjoner. Men forbedringer kreves for å styrke Statoils konkurransekraft og sikre vår fremtidige verdiskapning. Vi har jobbet over lengre tid med å standardisere, forenkle og effektivisere Statoil, sier Anders Opedal, konserndirektør for drift i Statoil, til TV 2

– Hvilke avdelinger konkret vil rammes av kuttene?

– Det vi har jobbet med i det siste er innenfor boring og brønn, anskaffelser, petroleumsteknologi, drift, vedlikehold og modifikasjonsarbeidet.

Innen utgangen av juni vil Statoil presentere endringene i de ulike forretningsområdene.

Allerede store kutt

I tillegg til kuttene på mellom 1.100 og 1.500 fast ansatte, samt 525 konsulenter, er bemanningen allerede blitt redusert med 1340 fast ansatte og 995 eksterne konsulenter siden utgangen av 2013.

Ifølge selskapet er reduksjonene oppnådd gjennom mer begrenset konsulentbruk, naturlig avgang, intern omplassering til nye stillinger, sluttvederlag, og førtidspensjon.

– Vi har de siste årene løst all overtallighet gjennom frivillige ordninger. Og vi kommer også til å fortsette med det, og målet vårt er at den videre nedbemanningsprosessen skal løses basert på frivillighet, sier Opedal.

Ville ikke kommentere

Allerede i forrige uke skrev Dagens Næringsliv at 2000 personer mister jobben i Statoil. 

Selskapet ville den gang ikke bekrefte opplysningene. 

– Jeg kan ikke kommentere opplysningene, da prosessen ikke er endelig konkludert, skrev informasjonsdirektør i Statoil Jannik Lindebæk Jr. i en sms til TV 2.

Mer innhold fra TV 2