I BRORENS BRYLLUP: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist giftet seg lørdag. Prinsesse Madeleine, Chris O'Neill og prinsesse Leonore av Sverige ankommer Slottskyrkan ved Stockholms slott under lørdagens prinsebryllup.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
I BRORENS BRYLLUP: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist giftet seg lørdag. Prinsesse Madeleine, Chris O'Neill og prinsesse Leonore av Sverige ankommer Slottskyrkan ved Stockholms slott under lørdagens prinsebryllup. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Tante Victoria: – Vi er så glade og lettede

Prinsesse Madeleine (33) og Chris O'Neill (40) ble foreldre bare to dager etter prinsebryllupet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Babylykke i Sverige. Kun to dager etter prins Carl Philip og Sofias storslåtte bryllup i Stockholm, har prinsesse Madeleine og Chris O'Neill blitt foreldre for andre gang.

Holdes pressekonferanse

Ifølge det svenske hoffet fikk de to en sønn klokken 13.45 mandag. Det skriver embedsmann Svante Lindqvist i en pressemelding.

Under pressekonferansen som holdes ved Danderyd sykehus mandag ettermiddag, forteller legen og jordmoren som tok imot den lille gutten at alt har gått bra.

– Verken prinsessen eller Chris O'Neill vil være tilstede, men vi skal hilse og si at de er fantastisk lykkelige og takknemlige for at alt gikk så bra, og at de nå er foreldre til to velskapte barn, sier parets lege Sofia.

– Gutten veier 3080 gram og er 49 centimeter lang. Prinsessen fødte helt naturlig og fødselen gikk normalt og fint, sier hun.

Pappa med gledestårer

Legen og jordmoren forteller videre at familien kommer for å hilse på den lille prinsen i dag. Lille Leonore vil få møte lillebror allerede samme dag som han ble født. Paret kom til sykehuset mandag morgen ved seks-tiden, og barnet var ute 13.45.

TANTE OG ONKEL: Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel. Foto: Scanpix.
TANTE OG ONKEL: Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel. Foto: Scanpix.

– Det var gledestårer da barnet kom. Pappa Chris klippet selvfølgelig navlestrengen, forteller de to.

Tante Victoria er kjempestolt

Kronprinsesse Victoria ble i dag intervjuet i Riga. Hun er overlykkelig over den gledelige nyhetene.

– Jeg er selvfølgelig veldig glad og lettet, sier hun til Expressen.

Hvordan fikk du beskjeden?

– Jeg har mine kanaler, sier hun og forteller at det ikke var lillesøsteren selv som fortalte om fødselen.

– Vi er kjempestolte på deres vegne og også vår. Dette har vært etterlengtet. Nå kommer jeg hjem snart! sier prinsessen energisk i kamera som en hilsen til sin søster og mannen Chris O'Neill.

Slottet var forberedt på fødsel i helgen

Det gikk lenge spekulasjoner i om Madeleine ville føde på lørdag, under brorens bryllup, men babyen kom to dager etter den storslåtte bryllupsfesten.

Slottet var ved full beredskap i helgen som gikk, og helsepersonell var godt forberedt om det skulle vise seg at den lille gutten meldte sin ankomst under selve bryllupet.

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill giftet seg i 2013, og fikk sitt første barn, datteren Leonore for litt over ett år siden. Lille Leonore tiltrakk seg oppmerksomhet også i helgens bryllup.

Hva blir navnet?

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland gleder seg over den glade nyheten fra Sverige.

– Veldig hyggelige nyheter fra Stockholm. Må si det går unna i den svenske kongefamilien. Bryllup lørdag og barnefødsel mandag! Madeleine må virkelig ha vært dagsventende i brorens bryllup. Den nyfødte prinsen er parets andre barn – og kongeparets tredje barnebarn. Og den første gutten. Og nå har man allerede begynt å tippe på guttenavn, sier han til TV 2.