DRAPSGÅTE: Lisa Holm (17) forsvant etter arbeidstid på kafeen hvor hun jobbet. Hun ble funnet drept etter fem dagers leting. FOTO: NTB/Scanpix
DRAPSGÅTE: Lisa Holm (17) forsvant etter arbeidstid på kafeen hvor hun jobbet. Hun ble funnet drept etter fem dagers leting. FOTO: NTB/Scanpix

Kan ta uker å finne ut hvordan Lisa døde

Politiet har sperret av nok et område. Fortsatt er det mange spørsmål rundt Lisa Holms død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svensk politi har mandag sperret av nok et område i Blomberg. I alt leter polititeknikere etter bevis og spor som kan knytte de mistenkte gjerningsmennene på fire ulike områder.

– Vi gjør tekniske undersølelser på de avsperrede stedene i Blomberg, sier talsmann for politiet, Tommy Nyman til det svenske nyhetsbyrået TT.

Obduksjonen kan ta flere uker

Han sier videre at det kan ta tre, fire uker før vi får vite hva som er den eksakte dødsårsaken til Lisa.

To litauiske brødre er mistenkt for å ha drept jenta. En av mennenes ektefelle er mistenkt for å ha skjult en forbrytelse. Alle tre ble pågrepet fredag kveld i nærheten av hvor Lisa jobbet og sist ble sett i live.

De to mennene er brødre i 30-årsalderen. De har oppholdt seg som gjestearbeidere i Sverige. De to er kun mistenkte i saken, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

– Klesfunn avgjørende

En kilde i det svenske politiet sier det avgjørende funnet i søket etter den drepte 17 år gamle Lisa Holm var ett eller flere klesplagg. Det er allerede kjent at det ble funnet en hanske på arbeidsstedet til den ene litaueren. 

Mens personene som meldte fra om det angivelige klesfunnet ventet på politiet, ble de oppmerksomme på tre personer som oppførte seg merkelig. Det fikk politiet til å reagere raskt, og de satte kursen rett for de tre personene, i stedet for å komme til funnstedet. Det førte til at de tre mistenkte ble tatt inn til avhør.

Politiet fikk kontroll på dem i et hus rundt 300 meter fra kafeen der Holm og jobbet og der hun sist ble sett i live. Jenta ble funnet død noen timer senere.

Advokat trakk seg

Mandag ettermiddag trakk en av mennenes forsvarer seg fra saken, melder Expressen.

Advokat Helena Svärd har blitt beskylt for interessekonflikt i og med at hun inntil i mars var leder for organisasjonen «Missing People in Sweden». Organisasjonen har vært sterkt deltakende i søkene etter Lisa.

En domstol besluttet at hun ikke er inhabil, men på grunn av all medieoppmerksomheten valgte Svärd å trekke seg.

Haster å knytte mistenkte til drapet

Svensk politi jobber i kamp mot klokka for å finne tekniske bevis som knytter mennene til drapet for å få dem siktet og varetektsfengslet i saken. 

Drapet på 17 år gamle Lisa Holm har rystet hele Sverige. Lokalsamfunnet er sterkt preget, og politiet har engasjert seg sterkt i saken.