IKKE FERDIG: Rapporter fra Sveits tyder på at Sepp Blatter kan bli værende som FIFA-president - til tross for at han sa han skulle gi seg. Foto: Adam Davy, Scanpix.
IKKE FERDIG: Rapporter fra Sveits tyder på at Sepp Blatter kan bli værende som FIFA-president - til tross for at han sa han skulle gi seg. Foto: Adam Davy, Scanpix.

– Blatter vurderer å fortsette som FIFA-president

Sveitsisk avis hevder Sepp Blatter kan være i ferd med å ombestemme seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er den sveitsiske avisen Schweiz am Sonntag som søndag morgen skriver om den høyst uventede utviklingen. 

Sepp Blatter sa selv 2. juni, bare dager etter at han hadde blitt gjenvalgt, at han ville trekke seg som president for FIFA.

Den nyheten kom overraskende på de fleste, etter at 79-åringen ble gjenvalgt for femte gang til tross for massive beskyldninger om korrupsjon og bestikkelser innad i FIFA.

Støtte fra Asia og Afrika
Men nå skal han altså vurdere å ombestemme seg, ifølge sjefsredaktøren i den sveitsiske avisen.

Bakgrunnen for det er at afrikanske og asiatiske forbund angivelig skal ha tatt kontakt med Blatter for å be han revurdere beslutningen om å gi seg. Blatter skal ha blitt beæret av støtten, sier en kilde «i Blatters nærmeste krets» til avisen, og han utelukker nå ikke å bli værende som FIFA-president likevel.

Avisen spekulerer videre i om Blatters mulige helomvending kan ha vært en av grunnene til at kommunikasjonsdirektør i FIFA, Walter de Gregorio, valgte å gi seg tidligere denne uken.

De Gregorio skal ha vært en av Blatters større motstandere innad i FIFA, men hadde ingenting å si til avisen da han ble kontaktet:

– Ingen kommentar.

The Telegraph meldte av de Gregorios avgang var på grunn av en lite heldig vits, men det spørs nå om det var alt som lå bak.

Ifølge den engelske avisen skulle følgende vits ha fått begeret til å flyte over for toppsjefene i FIFA:

– FIFA-presidenten, generalsekretæren og kommunikasjonsdirektøren satt alle i samme bil. Hvem kjørte bilen? spurte han, og kom så selv med svaret:

– Politiet.

– Blatter full av energi
PR-rådgiveren Klaus J. Stöhlker var Blatters personlige rådgiver fra januar til mai og støttet sveitseren før presidentvalget. 

– Det er vanskelig å finne noen som Blatter. Han gjorde FIFA til et globalt og veldig vellykket selskap. I tillegg er han en fantastisk diplomat, sier Stöhlker til avisen, og fortsetter:

– Blatter har en god mulighet... Nå kommer det an på hvordan han handler de neste månedene. Han er den valgte presidenten, og er ved godt mot og full av energi

FIFA har fortsatt til gode å kommentere saken.

Opprinnelig skal en ny president velges på en ekstraordinær generalforsamling 16. desember.