Retningsnummeret forteller at oppringningen kommer fra Latvia, og flere telefoneiere melder om at nummeret slutter på enten 99, 98 eller 97.

PASS PÅ: Nummeret starter likt, men de siste sifferene varierer. (Skjemdump/ TV 2)
PASS PÅ: Nummeret starter likt, men de siste sifferene varierer. (Skjemdump/ TV 2)

Ifølge en mobilbruker TV 2 har snakket med, ringer det bare et par ring, før anropet avsluttes. Det er derfor en naturlig reaksjon for mange å trykke ring tilbake.

Går du i fella, kan det kan koste deg dyrt.

Advarer

Telenor går ut med advarsel til sine kunder, Vakthavende pressetalsmann Roald Orheim ber alle mobilbrukere være obs på hvem som ringer.

– Vi er kjent med denne problematikken, vårt råd er å ikke ta telefonen og i alle fall ikke ringe opp igjen, sier Orheim til TV 2.

Telenor fortalte søndag formiddag at det kunne koste rundt 500 kroner i minuttet dersom man ringer tilbake til det latviske nummeret.

Telenor opplyser søndag ettermiddag til TV 2 at informasjonen de hadde har vist seg å ikke stemme, det er snakk om 5 kroner i minuttet, ikke 500 slik selskapet først fortalte. 
Det er først når du ringer opp det latviske nummeret at svindelen skjer.

Politiet har også gått ut med en advarsel til forbrukere, etter at flere innbyggere i fylket hadde blitt utsatt for svindelen.

– Vær obs om du blir oppringt fra utenlandsk nr 37178822297/-98 eller 99 siste to siffer. IKKE ta tlf eller ring tilbake, skriver Nordre Buskerud politidistrikt på Twitter.

 

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK