SPISSGULL: Den ghanesiske spissen Andre Ayew har et skikkelig varp for Swansea. Her i kamp for Marseille mot Monaco i mai. Foto: AP Photo/Claude Paris.
SPISSGULL: Den ghanesiske spissen Andre Ayew har et skikkelig varp for Swansea. Her i kamp for Marseille mot Monaco i mai. Foto: AP Photo/Claude Paris.

En signering i Champions League-klasse

Har de hentet gull igjen?

Kan Swansea ha gravd spissgull igjen?

Mye tyder på det. André Ayew var linket til langt mer glamorøse klubber enn Swansea da hans kontrakt med Marseille gikk ut.

Men han endte i Swansea. Uten overgangssum, men langt fra gratis. Likevel bør det være mulig å gjøre god profitt på angriperen, slik man gjorde med Wilfried Bony.

Se André Ayews frekkis mot Reims til venstre i saken! Video med tillatelse fra Viasat!

Jeg er ingen ekspert på fransk fotball, så akkurat hvor god Ayew er, er jeg usikker på. Derfor spurte jeg et par av Twitters kapasiteter på Ligue 1.

Få ser mer fransk ligafotball enn Paul Thomas Clay. Han svarte følgende da jeg spurte ham på det sosiale nettstedet:

– Sett bort fra det fysiske og fotballmessige, har han et trykk og en passion i spillet sitt som kan passe PL ypperlig. Relativt kvikk, sterk og en habil teknikk. Ingen éner på noen av områdene, men en god pakke, skriver Clay som kommenterer Ligue 1 for Viasat Fotball.

En annen som også har veldig god peiling på Ligue 1 er Arilas Ould-Saada, som blogger om fransk fotball for Nettavisen.

– Ayew en signering i Champions League-klasse. Lurer fælt på hvorfor Tottenham eller Liverpool ikke satte inn støtet. Kvalitetgarantist, melder han på Twitter.

Ut fra hva disse to skriver, skulle man tro at Swansea igjen har hentet gull. Clay legger til at han tror Ayew vil passe perfekt i Swansea.

Få managere imponerte meg mer enn Garry Monk forrige sesong. Helt fersk i yrket, hevet han Swansea etter Michael Laudrup-perioden. Swansea, og måten de spiller fotball på, ligger i Monks gen. Men han manglet en ordentlig målscorer etter at Wilfried Bony forsvant, og kanskje har han fått det nå, selv om målsnittet til Ayew i Marseille ikke var det aller beste.

10 ligamål forrige sesong, og brukte litt over tre kamper per mål scoret for Marseille i løpet sine sesonger der.

En annen som håper han har funnet en målgarantist, er José Mourinho. Falcao under portugiseren kan blir veldig spennende. Chelsea har slitt med å få spisser til å fungere, men traff perfekt med Diego Costa. Om Falcao kan bli noe i nærheten av like god som han var i Porto og Atletico, kan det bli veldig spennende.

Manuel Pellegrini har noe overraskende fått fortsette i Manchester City. Kravet er at det skal sankes troféer igjen neste sesong, men chileneren skal også få penger som skal matche ambisjonene. Det blir spennende å se hvem de henter. Kevin de Bruyne og Raheem Sterling skal stå øverst på ønskelista, men de lyseblå trenger definitivt en stopper også. Kompany har ikke vært like god, Demichelis blir ikke yngre, og Mangala har svært mye å bevise.

Micah Richards var utlånt forrige sesong, og er nå kontraktsløs. Han linkes til Aston Villa.

West Ham signerte Pedro Obiang i forgårs. David Gold twitret fornøyd et bilde av Angelo Ogbonna. De får la medeier David Sullivans sønn Jack fortsette å ta seg av twitringen fremover.

Ellers er det lov å håpe at et av Fotball-Europas kuleste navn kommer til Premier League. Bas Dost linkes til Newcastle. Se opp for at en kommentator (kan fort bli meg) som roper «Das Boot» når han header ballen i mål.